Kezdőlap » Ünnepek » Miben rejlik a karácsony igazi szépsége?

Miben rejlik a karácsony igazi szépsége?

A karácsonyt az emberek többsége a szereti és az év legszebb ünnepének tartja, talán nem véletlen, hogy a szeretet ünnepeként szokták emlegetni. Ilyenkor megáll egy pillanatra rohanó életünk, elfeledkezünk a problémáról és teljesen átadjuk magunkat az ünnep varázsának. A karácsony összehozza a családokat, legalább egy évben egyszer együtt lehetünk azokkal, akiket igazán szeretünk. Együtt lehetünk, békében, csendben, nyugalomban. Már az adventi időszak készülődése is összehozza az embereket, a díszkészítés, a karácsonyfa-díszítés, a nagy karácsonyi sütés-főzés közben lehetőségünk van átbeszélni olyan dolgokat, amikre egyébként év közben nem jutna időnk vagy nem volna lehetőségünk.
Az ünnep az igazi, őszinte érzelmektől szép, ilyenkor valami csodálatos érzés keríti hatalmába az embert, ilyenkor képesek vagyunk őszintén szeretni, őszinte érzéseket kinyilvánítani és megállni egy pillanatra, egy-két napra és elgondolkodni azon, hogy mi az, ami igazán fontos az életünkben.

Az ünnep a gyerekek miatt is szép. A kicsik számára az év legfontosabb ünnepe a karácsony, levelet írnak a Jézuskának, végre őszintén kifejezik vágyaikat és hisznek abban, hogy amit kívánnak, amit a levélben megírnak, az december 24-én ott várja majd őket a fa alatt. A gyerekek szemében ritkán látni olyan őszinte, boldog csillogást, mint karácsonykor. Tudják, érzik ők is, hogy ez az ünnep sokkal másabb, sokkal különlegesebb, mint a többi, hiszen ilyenkor együtt vagyunk, boldogok vagyunk, nagyokat eszünk – és ami nekik sokszor fontosabb, ajándékot is kapunk.

A gyerekek szemének ragyogása, az édesanyák boldogsága a család összejövetelének láttán, egy-egy elásott csatabárd mind-mind a legszebb dolgok, amik meg tudnak pihenni a karácsonyfa alatt. Sokszor kívánjuk azt, hogy az ünnep varázsa bár sose múlna el, bár minden nap ugyanúgy állnánk egymáshoz, mint karácsonykor és bár a szürke és unalmas hétköznapok soha ne térnének vissza életünkbe. Bár mindig így együtt lennénk, békében, szeretetben, boldogságban, bár mindig úgy tudnánk viselkedni a másikkal, ahogy ezen pár nap alatt. A karácsony a maga nemében egy csoda: csoda, mert béke költözik a sokszor lázadó, háborgó szívekbe, a lelkekbe, a máskor hangos, élettel teli házakba, és boldogság oda is, ahová egy évben csak ilyenkor jut őszinte öröm.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük