Kezdőlap » Befektetés » Mibe fektessünk ?

Mibe fektessünk ?

Gondolom önökben is felmerült a kérdés mibe fektessünk pénzt és munkát, hogy legyen némi hozamunk rajta. Többen is rossz döntéseket hoznak és ezért nem,hogy nem lesz nyereségük de még elbukják a befektetett összeget. Mielőtt elhatározzuk magunkat járjunk utána a dolgoknak.Elemezzük ki,hogy mekkora lehet a rizikófaktor ami azt jelenti,hogy mekkora az esélye, hogy a pénzünket elveszítjük. Érdemes e ekkora kockázatot vállalni a nagy nyereségért vagy inkább utazzunk a kicsi de biztosabb nyereségre. De mibe is fektethetünk pénzt? Lehet valutába,ingatlanba,földekbe vagy aki tehetősebb az aranyba és részvényekbe.

Nézzük a valutát rengeteg a választék és az árfolyama naponta változik.Ha ingatlanba szeretnénk fektetni pénzünket több választásunk is lehet. Veszünk egy telket építünk rá majd eladjuk vagy veszünk készet és kiadjuk bérbe ami hosszútávon hozhat jövedelmet. Ha földet veszünk amit lehet művelni bérbe lehet adni vagy műveljük a saját hasznunkra. Aki aranyba szeretne fektetni az nagyon jól dönt mivel az arany nem veszít az értékéből az idő múlásával sem! De vehetünk még akár állami kötvényt is. Aki a tőzsdét szeretné választani annak sok kockázati tényezővel kell számolnia!

Ilyen a gazdasági világválság ,valuta árak ezeknek köszönhetően a tőzsde állandóan ingadozik . De aki nem szeretne ezek után érdeklődni,olvasni azok jobban járnak ha elmennek a bankjukhoz. Meg kérdezik milyen befektetést ajánlanak és kiválasztjuk számunkra a legkedvezőbbet vagy amit megspóroltunk pénz betesszük a bankba és hagyjuk kamatozni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan takarékoskodjunk okosan?

Egyre nehezebb téma a takarékoskodás, hogyan is lehet ezt jól csinálni? Minden bank és pénzintézet …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük