Kezdőlap » Egészséges életmód » Mi változik harminc felett?

Mi változik harminc felett?

Harminc felett a nők átlagosan évi fél kilót híznak. Leginkább, azért mert az izomszövetek száma csökkenni kezd, pedig ezek a legtöbb energiát fogyasztó szövetek.
Természetesen ebben az életkorban is nagyon fontos a tudatos táplálkozás, és a megfelelő testmozgás. Ezek által ez a folyamat lassítható. Ebben az életkorban a nők többsége, már családi életet él, gyerekei vannak, ugyanakkor fontos a karrier is. Minden területen megfelelni stresszel jár és ez súlygyarapodáshoz vezet. A stressz miatt olyan dolgokat keresünk, ami felvidít, ezért magas energia- és cukortartalmú dolgokat eszünk. Kutatások bizonyítják, hogy a harmincöt év felettiek nem alszanak eleget, így állandó kialvatlanságban szenvednek. Ennek következtében megnő az étvágy, lassul az anyagcsere és ez további plusz kilókhoz vezet.
A harmincas éveiben járó nők általában ilyenkor költöznek össze szívük választottjával, és hajlamosak megfeledkezni az egészséges táplálkozásról. Átveszik párjuk életvitelét, étkezési szokásait, mind mennyiségben, mind minőségben. Az étkezés kellemes, együtt eltöltött szokássá válik, emiatt kevesebb lesz a mozgás is.
Ebben az életkorban kifejezetten veszélyesek a testsúlyra a nassolni valók. Sőt szakértők szerint, ekkor már napi ötven kalóriával kevesebbet kellene enni, hogy a negyvenes évekre elérjük a napi 1750 kalóriát. Jobb kerülni a kenyeret, a tésztát és a krumplit, és minden olyan ételt ami tele van szénhidráttal. Bármilyen idős az ember az este bevitt étel, soha nem tesz jót. Így van ez a harmincasaknál is, mert ez a táplálék már raktározódik. Tehát a megoldás, hogy este hat után már ne együnk. Törekedjünk a minőségi ételek fogyasztására, a teljes kiőrlésű kenyér, olajos magvak és a friss zöldség, gyümölcs elfogyasztása nem jelent veszélyforrást.
Sajnos a rohanó életünkben hajlamosak vagyunk kihagyni a reggelit, pedig ez a legfontosabb étkezés. Egy jó reggeli elfogyasztása után jobban indul a nap is. Járjunk el mozogni legalább heti háromszor, ez nem csak testileg, de lelkileg is feltölt. Segít levezetni a feszültséget és megőrizzük az állóképességünket és az alakunkat is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük