Kezdőlap » Film » Mi történik a Harry Potter és a tűz serlege című filmben?

Mi történik a Harry Potter és a tűz serlege című filmben?

A Harry Potter és a tűz serlege című, negyedik Harry Potter filmet 2005-ben mutatták be, Mike Newell rendezésében. A főszereplők és színészek ugyanazok, akiket már a korábbi filmekből megismert, és megszeretett a közönség.
Miután Harry megismerkedett keresztapjával, Sirius Blackkel, és kiderült, hogy nem csak Dursley-ék az egyedüli élő rokonai, a fiú sokkal jobb kedvvel tér vissza a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző szakiskolába. Egy egészen boldog nyarat töltött el Harry a keresztapjával, távol a csöppet sem kedves Dursley-éktől, így minden oka megvan arra, hogy boldog lehessen. Az új évben a Roxfortban rendezik meg minden idők legnagyobb szabású varázsló, illetve boszorkány megmérettetését, a Trimágus Tusát, így emiatt az iskolába külföldi vendégdiákok, és tanárok érkeznek ebben az évben. Megismerhetjük a Dumstrang iskola fiú tanulóit, köztük Krumot, a kiváló kviddics játékost, és a Beauxbatons iskola lányait, köztük Fleur Delacourt is.
Az iskolában elhelyezik a Tűz Serlegét, ahová minden jelentkező, aki részt szeretne venni a Trimágus tusán, bedobhatja a nevét. A jelentkezés feltétele, hogy a diák legalább 17 éves legyen, és kellően bátor ahhoz, hogy kiállja a testet-lelket megpróbáltató feladatokat. Valamilyen titokzatos módon, a 14 éves Harry neve is bekerül a serlegbe, és ezzel kezdetét veszi a zűrzavar, és a bonyodalom. Harrynek nemcsak a tusán rá váró feladatokkal, de a saját barátai csalódottságával is meg kell küzdenie, míg végül szembe kell néznie azzal a személlyel is, aki megölte a szüleit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük