Kezdőlap » Film » Mi történik a Harry Potter és a félvér herceg című filmben?

Mi történik a Harry Potter és a félvér herceg című filmben?

A 2008-ban a mozikba kerülő Harry Potter és a félvér herceg című filmet világszerte óriási érdeklődéssel várták a Harry Potter- rajongók, hiszen tudták hogy következik az a rész, amelyben minden „sötétre fordul” a filmsorozatban. A filmet ugyanúgy David Yates rendezte, ahogy a főnix rendjét, így biztosak lehettünk benne, hogy ez a rész tökéletesen fog majd illeszkedni az előzőhöz, és nem is kellett csalódnunk.
Harryék immáron a hatodik osztályba léptek idén, és azt kell hogy észrevegyék, hogy egyre több a sötétség, nemcsak az iskola körül, hanem az egész világban. Most már teljesen nyilvánvalóvá vált Voldemort nagyúr visszatérése, és a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola sem tűnik olyan biztonságosnak, mint ahogy azt előtte gondolták. Dumbledore elgyengült, megöregedett, Harrynek pedig olyan titokzatos feladatokkal kell szembenéznie, mellyel eddig még soha. Kiderül, hogy Voldemort gyengéi a horcruxok, de még nem tudják, mik azok pontosan, hol vannak, és mennyi van belőlük. Amíg Harry és Dumbledore titkos küldetéseikkel foglalkoznak, addig Ron és Hemione viszonya is megrendül, a halálfalók ellepik az egész iskolát, és a Roxfort fölött megjelenik a sötét nagyúr jegye is.
Dumbledore megismerteti Harryvel a saját, és az ellenfele, Voldemort múltját is, és úgy véli, együtt sikerül megerősödniük annyira, hogy véget vessenek az egyre nagyobb káosznak. Azonban olyan váratlan fordulatokkal kell szembenézniük, amire még a legnagyobb mágus, Dumbledore sem számíthatott.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Cry Baby

A ma is A-kategóriás hollywoodi sztárnak számító Johnny Depp már a 90-es évek előtt olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük