Kezdőlap » Házépítés » Mi szükséges ahhoz, hogy családi házunkhoz nyitott kocsibeállót készítsünk?

Mi szükséges ahhoz, hogy családi házunkhoz nyitott kocsibeállót készítsünk?

Ahhoz, hogy a családi házunknál a személygépkocsinkat el tudjuk helyezni, több lehetőség is adódik. Valaki a garázst preferálja, valaki azonban jobban szereti, hogyha könnyen ki tud állni az udvarról, és az sem zavarja, hogyha nyitott kocsibeálló van az udvaron. Ahhoz, hogy ilyen nyitott kocsibeállót tudjunk készíteni, szükségünk lesz arra, hogy beszerezzük az alapokat, legyen akár kétszemélyes beálló.

Amennyiben tehát két kocsinak szeretnénk kocsibeállót készíteni, akkor szükségünk lesz legalább hatszor- hat méternyi szabad területre az udvaron, ami feltehetőleg nem is zavar majd minket. Szükségünk lesz sóderre és cementre ahhoz, hogy körülbelül másfél köbméternyi betont tudjunk keverni majd, valamint ezen kívül szükségünk lesz gerendatartó vaslábakra is, hogyha két autósra tervezzük a beállót, akkor minimum hat darab tartóvas kell, tizenkettes méretű. Szintén nem hagyhatjuk ki a faanyagot sem, ami valószínűleg a legdrágább része az egésznek, de hogyha esztétikus művet szeretnénk, akkor mindenképp fából a legcélszerűbb elkészíteni. Faanyagra szükségünk lesz a kocsibeálló lábához, a tető hosszanti gerendáihoz, a tető kereszt gerendáihoz, és a takaró lécekhez is. Szintén szükség lesz nagy mennyiségű vas anyagra is, ami azért már kevesebbe kerül majd, mint a faanyag, ezek többnyire a rögzítéshez kellenek, és persze az összeszereléshez is, így szögekre és csavarokra is nagy mennyiségben lesz szükség. Nem feledkezhetünk meg a tetőanyagról sem, amelynek elég masszívnak kell lennie ahhoz, hogy kibírja az időjárási viszontagságokat, vagyis hogy ne szakadjon le az első szélviharnál, és például ne üssön lyukat bele az esetleges jégeső sem. Ennek megfelelően érdemes egy jobb minőségű tetőanyagra pénzt áldozni, így például vannak kifejezetten ilyen célra kitalált tetőanyagok, amelyek közül válogathatunk, de ezekhez is mindenképp megfelelő rögzítőszert vásároljunk majd, hogy biztos jól legyen rögzítve. Szükségünk lesz festőanyagra is, hiszen hogyha faanyagot választunk az esztétikusság érdekében, akkor azt megfelelően tartóssá kell tenni, és ápolni is kell, ehhez pedig kifejezetten megfelelő anyag a lazúr, vagy a vékonylazúr, amellyel a fát festhetjük le. Hogyha esztétikus és megfelelően környezetbarát kocsibeállót szeretnénk, akkor válasszunk a földre murvát alátétfóliával. Természetesen a kocsibeálló elkészítéséhez szükségünk lesz a hozzávalókon és alapanyagokon kívül szerszámokra is, így megemlítünk néhányat, hogy biztosan tudjuk, minimum mire lesz majd szükségünk.

Mindenképp kellenek majd az alap elkészítéséhez és a betonozáshoz szükséges segédeszközök, így például szerezzünk be betonkeverőt, talicskát, ásót és lapátot, valamint vízmértéket is. Ahhoz, hogy az egész kocsibeálló szerkezetét meg tudjuk csinálni, szükségünk lesz olyan szerszámokra, mint a különböző fűrészek, például láncfűrész, dekopír fűrész, elektromos gyalu, fúrógép, fafúrószárak, fareszelők, mérőszalag, favéső, akkumulátoros csavarhúzó és létra is mindenképp kell majd.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük