Kezdőlap » Egészséges életmód » Mi segíthet a felkelés utáni rossz hangulat ellen?

Mi segíthet a felkelés utáni rossz hangulat ellen?

Az őszi hónapokban, ahogy rövidülnek a nappalok, egyre nehezebbé válik a reggeli kelés is: néhány módszerrel azonban sikeresen elűzhetjük a levertséget, fáradtságot, és energikusan kezdhetjük a napot.
Ha zenét hallgatunk a reggeli alatt, zuhanyzás közben, vagy amikor a munkahelyre tartunk, sokat javíthat a hangulatunkon. Kutatások során is bizonyították, hogy a zene segíthet a rossz közérzet, a fáradtság megszüntetésében.

Aki az omega-3-szükségetét már a reggelivel fedezi, egy tanulmány eredményei szerint nemcsak egészségének tesz jót, hanem a közérzetét is javíthatja. A hal, a dió és a lenmag rendkívül gazdag omega-3 zsírsavakban. A bőséges reggeli, mely megfelelő mennyiségben tartalmaz összetett szénhidrátokat és teljes értékű fehérjéket, energiát biztosít egész délelőttre, így könnyebbé válik, hogy jó hangulatban kezdjük a napot.

Elsőre meglepőnek tűnhet, de a korán kelés is segíthet: a korán kelők egy kutatás szerint a nap folyamán is jobb közérzetnek örvendenek, mint azok, akik a lehető legtovább ágyban maradnak. Állítsuk tehát az ébresztőt tíz perccel korábbra, azonban figyeljünk arra is, hogy ennek megfelelően korábban feküdjünk le aludni.

A fizikai aktivitás, a testmozgás elűzi a rossz hangulatot, a fáradtságot, növeli az életkedvet. A reggeli edzés nemcsak a vérkeringést serkenti: a szervezetünk a mozgás hatására endorfint (boldogsághormont) választ ki, így könnyebben, jobb hangulatban kezdhetjük a napot. A futás, az úszás, vagy a jóga is megfelel reggeli sportnak. Nem szükséges hosszan edzenünk, negyedórás időtartam bőven elég a pozitív hatás eléréséhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Táplálkozási piramis: ilyen arányban szerepelnek a különböző tápanyagok az egészséges étrendben

Ha az egészséges, kiegyensúlyozott étkezésről van szó, legtöbbször a táplálkozási piramis fogalma is felmerül. Azonban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük