Kezdőlap » Látnivalók » Mi Ohio legérdekesebb látnivalója? – Kígyó-Halom

Mi Ohio legérdekesebb látnivalója? – Kígyó-Halom

Az ohiói Adams megyében 46 méter magas földnyelv emelkedik meredeken a Brush Creek nevű kis folyó egyik kanyarulata fölé. Lentről semmi különös nem látható a fával borított lejtőkön, de felülről Észak-Amerika egyik legkülönösebb látványa fogad: egy óriási földkígyó- 91,5cm magas-, tekergősen fonja át a dombtetőt. Bőre smaragd zöld fű.
Az Ohió Történeti társaság gondoskodik a Kígyó-halom védelméről, Észak-Amerika egyik legérdekesebb ősi földművéről.
A farokhoz közeli kilátó toronyból a test a földből tekeregve kiduzzadónak tűnik, egy kétszeresen körülcsavart farokból egyenesedik ki, és nyúlik hosszú fejjé. Szélesre feszített szája, mintha le akarna nyelni egy tojásszerű, külön 30,5 hosszú, ovális dombocskát. A kígyó formája olyan éles kontúr vonallal van körbe rajzolva, mintha nem rég vették volna le róla a kanyargó öntőformát.
A halmot évszázadokkal ezelőtt építették. Kosárszámra hordták a földet a kövekkel, vagy hamu és agyag keverékével megjelölt körvonalon belülre.
A 6 méter széles és több mint 305 méter hosszú Nagy Kígyó egyike a több ezer, különböző alakú és méretű halmoknak, amelyet Észak-Amerika indiánjainak ősei készítettek. A Nagy –tavaktól a Mexikói-öblökig, de a Mississippi és Ohió folyó völgyeiben ezek a halmok rendszerint a kupolás vagy kúp alakú sírok lefedésére, vagy fatemplomok emelvényeként szolgáltak. Ám némelyiket „képmáshalom” néven ismerik, és főleg Wisconsinban találhatók; ezek állat alakzatúak – madarak, medvék, jávorszarvasok, bivalyok, és kígyók formáit idézik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért pont Krakkó?

Hogy miért pont Krakkóba érdemes tervezni a kirándulásukat? Egyrészt, mert egy gyönyörű város, másrészt pedig …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük