Kezdőlap » Baba-mama » Mi mindent készíthetünk el egy kisbabának házilag?

Mi mindent készíthetünk el egy kisbabának házilag?

Nagyon sok, félig-meddig fölösleges babaholmival vannak tömve az erre szakosodott üzletek, a termékek másik feléből pedig nagyon sokat házilag, az eredeti ár töredékéből is elkészíthetünk. Nem utolsó szempont, hogy így garantáltan biztonságos alapanyagokból, gondosan elkészített holmikat kapunk.
A két legbiztonságosabb alapanyag, amit megmunkálni is könnyű, az a textil és a fa. Utóbbit esetleg jó, ha az édesapára bízzuk, de igazából nem nagy dolog megtanulni bánni egy dekopír fűrésszel. A harmadik alapanyag a papír, de ezt csak olyan módon alkalmazzuk, hogy a bab ne tudja elkapni és a szájába venni. Gyönyörű függőket lehet készíteni belőle például a kiságy fölé, elég hozzá egy színes nyomtató, pár hurkapálca, némi cérna és egy kevés ragasztó. A papír forgók előnye, hogy a legkisebb légmozgásra is meglendülnek, így nem kell elektromosan forgatni, mozog magától is.
Egy jó varrógéppel textilből szinte a baba összes ruházati, takarós, játszós, korai fejlesztős igényét ki tudjuk elégíteni. Ha gondosan gyűjtjük a kinőtt, kilyukadt, foltos textilneműket, akkor ezek feldolgozásával készíthetünk lepedőt, takarót, lapos párnát, ruhácskákat, rácsvédőt a kiságyra, játszós plédet, előkét, színes, mintás kis kockát, labdát, kirakóst, formákat, színeket, számokat, órát tanító egyéb jópofa játékokat. Ha be akarjuk dolgozni magunkat egy óvodába a jó hely reményében, akkor időnként ajándékozzuk meg őket hasonló játékokkal. Valószínűleg minden anyuka szívesen dolgozik valamit otthon, hogy az alkotó munkával egy kicsit más irányban is lefoglalja magát, mint a háztartás vagy a baba gondozása.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük