Kezdőlap » Étel » Mi mindent eszünk és veszünk: Chips

Mi mindent eszünk és veszünk: Chips

A 90-es évek kezdete óta, amióta bekapcsolódtunk a nemzetközi kereskedelembe számos újdonsággal találkozhatunk. Megismerhetjük más országok szokásait, ételeit. A leginkább jellemző az amerikai szokások és egyéb dolgok átvétele – márkás termékek, gyorséttermek, italok, mozi, autók. Ezek közül az egyik legjellemzőbbet, a chips elterjedését emelném ki.

Egyesek egészségtelennek, mások finom kis rágcsának vélik a chipset és nem engednek a kritikának. Ezt az egyszerű ételt hazánkban is sok gyártó készíti számtalan ízesítéssel. Rendszerint kis kiszerelésben – 50, 75, 100 grammos adagokban.

Az ízletes nasi, és talán a tudat, hogy amerikai mintára cselekedhetünk, elvonja figyelmünket az észrevétlenül magas áráról. Érdemes megfigyelni az árcédulákon feltüntetett kilogramm árat. Ezek alapján a legolcsóbb chipset is kilónként 2500-3000 forintért árulják.

Abba nem is gondolunk bele, milyen egyszerű ételről van szó. A chipset krumpliból állítják elő, amelyet vékonyra szeletelnek, kisütik és ízesítik. Ezek alapján ezt az egyszerű ételt akár házilag is el lehet készíteni, méghozzá tizedáron. A burgonya ára a piacon 100 Ft/kg körül mozog, a jobb minőségű krumplié se több 200 forintnál. Az ízesítésben pedig a fantáziánkra bízhatjuk magunkat.

Az interneten számos oldalon találhatunk receptet, de a fűszerezésnél a fantáziánkra is bízhatjuk az összeállítást. Készíthetünk egyszerű sósat, vagy szaftos tejfölös-fokhagymás krumpliszirmot. A házibulit is feldobhatjuk a különböző ízesítésben készült nasival. Ami még fontos, mindezt mindenféle tartósító nélkül, és szemérmetlenül olcsón.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hagyományos disznóvágás

Nincs is jobb a mai rohanó világban egy jó kis disznóvágásnál…… Amikor már feldolgozásra kerül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük