Kezdőlap » Otthon biztonság » Mi a különbség bagoly és pacsirta között?

Mi a különbség bagoly és pacsirta között?

Attól függően, hogy mikor éli az ember a legaktívabb időszakát a nap folyamán, szokás az embereket bagoly vagy pacsirta típusnak nevezni. A baglyok a későn fekvők, a pacsirták a koránkelők.
A baglyok sokak számára lustának tűnhetnek, mert délelőtt sokáig alszanak, hogy a későn fekvés után meglegyen a szükséges pihenési idejük. Ha megengedhetik maguknak, hogy ne délelőtt kezdjenek a munkahelyükön, akkor néha csak az ebéd az első étkezésük. Legaktívabb időszakukat sötétedés után élik, délelőtt általában csak lézengenek, ekkor töltődnek fel az előttük álló napra. Este 6-7 után viszont teljes erővel lendülnek a munkába, ilyenkor jár a legjobban az agyuk. Jellemzően szellemi munkát tudnak jól végezni, ha szerencséjük van, akkor távmunkában, mert akkor vannak a legközelebb a családjukhoz, és így nem hagyják ki a napi rutint. A munkamennyiségtől és baglyosságuk súlyosságától függ, mennyire későn (korán) mennek aludni: valamikor éjfél és reggel hat között.
A pacsirták ezzel szemben a koránkelők. Ők azok, akik a nap első halovány pislákolásától már nem tudnak aludni, és kipattannak, amint tudnak. Hajnalban, rögtön kelés után frissek, és akkor végzik el a napi munkájuk nagy részét, mielőtt még oviba/iskolába kéne kísérni a gyerekeket. A nagyon pacsirtás típusok akár a munkaidejük felét is letudhatják ebben az időszakban – szintén előnyben vannak azok, akik otthon, számítógépen dolgoznak. Így jó esetben már délelőtt el tudják végezni a napi munkájukat, a délutánt pedig a szükséges háztartási munkáknak, aztán pedig a gyerekeknek. Hátránya, hogy az esti filmet a tévében már biztos nem tudják végignézni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan védhető meg az otthon? Lakásbiutonság egyszerűen

„Az én házam az én váram”. Nem ismeretlen senki előtt ez a régmúltból származó gondolat. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük