Kezdőlap » Szilveszter » Mi kell ahhoz, hogy jól érezzük magunkat egy szilveszteri bulin?

Mi kell ahhoz, hogy jól érezzük magunkat egy szilveszteri bulin?

A Szilveszter az ünneplésről, a buliról szól.Ilyenkor az emberek többsége elmegy otthonról egy házibuliba, vagy befizetős vacsorára. Kétfajta buli létezik, ami megmarad az emberek emlékezetében évekig, ez lehet nagyon jó és nagyon rossz. Persze mindenki a nagyon jóra törekszik. De mi is kell hozzá?
A mágikus esték jellemzője, hogy minden összejön, a hangulat emelkedett, mindenki oldott és jól érzi magát. Ilyenkor nem csupán a körülmények számítanak, hogy szeretjük a zenét ami szól, vagy ízlik a vacsora. Rengeteg előre nem látható esemény is befolyásolja. Ha nem akarjuk a véletlenre bízni és nem hiszünk a jó csillagállásban akkor mi is tehetünk azért, hogy jó legyen az este.
Amint az ember megkapja a meghívót vagy befizeti a vacsora díját, el kezd tervezgetni. A várakozási idő nagyon fontos, izgalmas, de nem szabad hogy túl hosszú legyen. Elképzeljük, hogy mit veszünk majd fel, hogy fogjuk érezni magunkat, kikkel beszélgetünk. Néha olyan szépnek és tökéletesnek képzeljük, hogy az a valóságban biztos nem fog bekövetkezni. Az álmodozás, a túl magas elvárás, a konkrét események elképzelése is befolyásolja a buli kimenetelét. Ha kevesebbet várunk egy eseménytől lehet, hogy jobban fogjuk majd érezni magunkat. Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy csak a barátai unszolására ment el egy partira és az sikerült az év legjobb bulijának.
Az első dolog, amit mindenki szeretne tudni, hogy kik lesznek még ott. Ugyanis ez az információ sokat jelent, hogy mit várhatunk majd az estétől. Minél különlegesebb a meghívottak listája, annál nagyobbra értékeljük, hogy minket is meghívtak. Általában az első három perc elég ahhoz, hogy tudjuk jól fogjuk-e érezni magunkat. Ahogy belépünk érezzük a hely hangulatát, megfigyeljük a kínált italok minőségét, a vendégek kinézetét és számát és mindezt összevetjük az elvárásainkkal. Ha nem tetszik, amit látunk azonnal kényelmetlenül érezzük magunkat. Ilyenkor, ha képesek vagyunk a mentális korrekcióra, akkor még akár jó is lehet az este.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük