Kezdőlap » Fogyókúra » Mi is valójában a tojás-diéta?

Mi is valójában a tojás-diéta?

Ma már sokat hallhatunk róla, de sokaknak még meg lepő, hogy ezzel a diétával viszonylag rövid idő alatt akár 5-6 kg is le mehet. Persze ez egyénenként változik. Ez egy meglehetősen nehéz, de egyben nagyon hatékony, látványos diéta.

Mindenképpen hosszútávú, tartós fogyókúráról van szó, ami nagyon fontos. A tojásban kevés a kalória, viszont nagyon laktató, így soká leszünk éhesek. A tojás diétához szigorú recept tartozik, amin a nagyobb siker érdekében tilos változtatni. Mivel nagyon meg terheli a szervezetet, egy, maximum két hétig ajánlják. Az sem árt, ha mielőtt elkezdenénk a diétát, előzetesen kikérjük orvosunk véleményét.

Maga a diéta elég monoton, és nem tűnik egészségesnek, sokan számolnak be nap mint nap eredményességéről. A diétához tartozó receptben nagy szerepet kap a tojáson kívül a zöldség is, amiből szinte bármennyit lehet enni.

A diétát nagyon alacsony a kalória bevitel, szinte nulla százalék szénhidrát, és magas fehérje tartalom jellemzi.
Sokféleképpen szerepelhet a tojás a diétában. Lehet akár főtt, akár buggyantott, de akár lágy, sőt még rántotta is, viszont természetesen csak növényi zsiradékkal. A diéta alatt a tojáson és a zöldségeken kívül húst is lehet fogyasztani de azt is csak grillezve, vagy párolva szabad. Panírozni kifejezetten tilos. Ez lehet akár sovány csirke, vagy pulyka és hal is.

A diéta alatt a folyadék bevitele is nagyon fontos ezért figyelni kell rá. Napi 2-3 liternek kell lennie, ami elsősorban vizet jelent, esetleg teával, kávéval lehet izgalmasabbá tenni, a cukor hozzá adása szigorúan tilos.
a diéta alatt alkoholt kis mennyiségben sem szabad fogyasztani.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lapos has fehérjével, és zöldségekkel

Sok fehérje, zöldség, gyümölcs, de kevés szénhidrát: az egészséges táplálkozás megkönnyíti a feszes, lapos hashoz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük