Kezdőlap » Betegségek » Mi is ez az ebola vírus?

Mi is ez az ebola vírus?

Mi is ez az ebola vírus ami ma nagyon terjengő vírus Afrika területén. Ez a vírus nagyon veszélyes lázzal és vérzéssel járó betegség ami még halálozást is okozhat ha súlyos! Tudni kell erről a betegségről hogy fertőző persze csak
érintkezéssel terjed.

Tünetei:
A tünetei normál betegségek tüneteihez hasonlóak pl. láz, izomfájdalmak majd idővel kialakulnak a vérzéses lázra hasonló tünetek. Majd jelentkezik a hasmenés, hányás, fokozott vérérzékenységek majd sok szerveinknél elégedetlenségek alakulnak ki és így vérkeringési sokk alakul ki.

Története a betegségnek:
A vírus először a Kongói Demokratikus Államban tarolt le embereket így az ottani folyóról kapta a betegsége a nevét mivel a folyót úgy hívják a mai napig is hogy ebola folyó. Azóta nagyon sok felé kiterjedt ez a súlyos betegség ma már az ebola Afrika területére is beköszöntött és egyre jobban terjedt így fokozatosan figyelnek és ellenőriznek minket minden nap a repülőtereken is hogy nehogy aki beteg másik városrészre vigye a betegséget!

Ki is terjeszti?
Ezt a betegséget először is állat terjeszti majmok és majdnem minden emlős. Ez nem csak emberről emberre megy hanem állatról állatra is. Viszont még nem tudják a tudósok sem hogy valójában ki terjesztheti ezt a csúnya betegséget.
Az ellenszeren még dolgoznak a tudósok de egyenlőre még nem várható az ellenszere!

Meg lehet e hogy ne kapjuk el?
Sajnos semmilyen védőoltás nincsen erre a betegségre de dolgoznak rajta a tudósok. (Magyarországon még nem jött be az ebola de ha ilyen jó ellenőrzési rendszer marad továbbra is fent akkor valószínűleg nem is fok!)

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kékesvörös pókok – póknévuszok

Pókok a bőrön – furcsa jelenség. Bár a pók alakú hajszálértágulatok, a póknévuszok ártalmatlanok, azért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük