Kezdőlap » Étel » Mi is az otthoni zacskós étel?

Mi is az otthoni zacskós étel?

Sokan szeretnek sütni, főzni, nem csak a nők. De kevesen szeretnek egész nap az étel mellett állni. A mosogatás sem tarozik sokszor a kedvenc foglalatosságok közé. Nagymamáink konyhájában nem volt ennyi edény, ma már szinte minden ételtípusra más-más edényt javasolnak. Ezek lehetnek egyszerű használati eszközök, vagy elektromosak. Hely és pénz hiányában sem beszerezhető az összes.

Idő és pénztakarékosan kivitelezhetünk húsokat és köreteket is sütőzacskóban. Az egészséges táplálkozásunk is teljesül, hiszen ebben a zárt rendszerben akár zsiradék nélkül is elkészülhetnek a kívül ropogós, belül omlós, ízletes húsok. De lehet hurkát, kolbászt, oldalast és sok mást is így készíteni.

Különböző méretű zacskókat lehet kapni. Válasszunk a mennyiségnek megfelelőt, hogy szépen, egymás mellé helyezhessük el ezeket. A köret és a hús akár egyszerre is elkészíthető. Előnye, hogy az ízek és a zamatok átjárják ételünk. Ha csak zöldségféléket készítünk, egy kevés zsiradékot tegyünk alá. Hús esetében ez nem szükséges, hiszen minden húsnak van zsírtartalma. Ha kimondottan szaftot is szeretnénk, mert a köret megkívánja, akkor feltétlenül tegyünk a hús alá is pici zsiradékot. Rendkívül finom, telt ízű szaftot kapunk. A fűszerezést ízlésünknek megfelelően oldjuk meg. A húsnak és a zöldségeknek eleve van víztartalma, így a saját levében készül el. Mivel a zacskó száját bezárjuk, a bent keletkező gőztől a zacskónk szépen lufi alakúvá duzzad. Ügyelni kell arra is, hogy ne durranjon ki a zacskónk, ezért tanácsos néhány apró lyukacskát ejteni rajta, mielőtt behelyezzük a sütőbe. Nem kell kavargatni, nem kell mosogatni.

Ha elkészült az étel, javaslom, óvatosan vágjuk fel a zacskót, ugyanis a bent termelődött gőz sérüléseket okozhat. Ha ropogósra szeretnénk a húst, például a csirkecomb bőrét, akkor pár percre toljuk vissza a forró sütőbe, a zacskó kinyitása után ételünket. Ki lehet ekkor már kapcsolni a sütőt. Így energiatakarékos is, és a szükséges hő így is a rendelkezésünkre áll. Vigyázzunk, ne szárítsuk, csak pirítsuk a húst!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A virsli mégis finom

Lehet, sokan nem is gondolják, hogy a mindenki által ismert virsli milyen sok fajtája megtalálható …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük