Kezdőlap » Betegségek » Mi is az az Asztigmia ?

Mi is az az Asztigmia ?

Sokaknak ismeretlen ez a szó , de most erre a kérdésre választ adunk. Ez a fajta kór egy fénytörési hibatípus . Ennél a betegségnél megváltozik a szaruhártya alakja . Amennyiben ebben a betegségben szenvedünk , akkor azt tapasztalhatjuk , hogy homályosan látunk , a fejünk fáj , illetve sokkal hamarabb elfárad a szemünk , mint azelőtt . A tv nézése vagy az újság olvasása is nagyon megerőltető lehet számunkra .

Általában ennél a betegségnél csak az egyik szemre igazak a tünetek , a másik szemmel az esetek nagy részében tökéletesen lát a beteg . Gyermekeknél ezt a fajta betegséget , általában akkor ismerik fel a szülők , ha a gyermek már iskolába kezd járni . Hiszen ott ismerkedik meg a betűkkel , számokkal , ilyenkor már hosszabb ideig kell a táblát figyelni . És ez idő alatt megfigyelhetőek a gyermeknél az Asztigmia tünetei . Amennyiben a fent leírt tüneteket tapasztalja , akkor mindenképp forduljunk szemészhez . A betegség kezelhető a szemész által megfelelőnek talált és felírt szemüveggel .

Természetesen a szemüveg mellett még alkalmazhatunk kontaktlencsét is . Amennyiben nem szeretnénk szemüveget hordani , vagy kontaktlencsét használni , akkor van lehetőség a gyógyításra lézeres műtéttel . Ezt a műtétet excimer lézerrel hajtják végre . A lézer irányítása számítógéppel működik , amit a szakértők kezelnek . Ezzel is sikeresen gyógyítható a betegség . Bármelyik módot is választjuk a betegség gyógyítására, fontos , hogy szakértő véleményét kérjük ki .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gerincoszlop gyógykezelése

Napjainkban kiropraktika néven ismertebb eljárás. Az első alkalommal 1985-ben, Palmer által az USA-ban bevezetett módszer, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük