Kezdőlap » Betegségek » Mi is az az Asperger szindróma ?

Mi is az az Asperger szindróma ?

Sokaknak ismeretlen ez a szó , hogy Asperger , illetve a vele járó betegség . Ez a fajta szindróma , egy fejlődési zavart foglal magában , hasonló az autizmushoz , de annak egy gyengébb változata ez . A kialakulását a szakértők a genetikában látják .

De mégis , hogyan vagy honnan tudjuk felismerni a betegség jelenlétét ?

Az első ami a betegségre utal , az a magas intelligencia hányados , a könnyed kapcsolatteremtés hiánya , zárkózottság , a megszokotthoz való ragaszkodás , új dolgoktól való félelem , rettegés , idegeskedés , vagy akár depresszió .
Amennyiben ezeket tapasztaljuk , akkor nagy a valószínűsége , hogy Asperger szindrómával állunk szemben .

Elég sok híres ember szenvedett ettől a betegségtől , ilyen volt például Albert Einstein vagy akár Leonardo da Vinci is , Napóleon is ezzel a kórral élte életét .
És ott volt még Vincent van Gogh , aki szakértők szerint , sajnos a betegséggel járó depresszió miatt vetett véget életének .

Amennyiben nem vagyunk biztosak abban , hogy valóban ez a betegség áll a háttérben , akkor könnyen megtudjuk nézni , különböző tesztek segítségével is .

Ilyen tesztek lehetnek például a rajztesztek .

A rajzok kimutatják , hogy milyen a gyermek lelki világa illetve , azt is megállapíthatjuk, hogy hogyan is látja az Őt körülvevő világot .
Természetesen mindenképp szakértő segítségét kell kérnünk, hiszen Ők azok , akik szakértelmükkel átlátják a fennálló problémát és a megfelelő módszerrel tudják azt kezelni .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A túl sok alvás is beteggé tehet

A megfelelő mennyiségű alvás épp olyan fontos egészségünk szempontjából, mint az egészséges táplálkozás, és a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük