Kezdőlap » Betegségek » Mi is az a légmell

Mi is az a légmell

Levegő felhalmozóódása a különben légüres mellhártyaüregben , a mellhártya két lebenye között. Ennek oka lehet például : tüdő tuberkulózisos folyamatinak vagy tumorainak az áttörése, de a mellkas külső sérülése is továbbá késszúrás, az átszúródó borda törések . Attól függően , hogy a levegő milyen gyorsan és milyen mértékben áramlik , be légszomj, félelem érzés, szapora szívverés alakul ki. Sürgős orvosi segítségre van szükség. a mellkas külső sérüléseinél a nyílást ragtapaszcsíkokkal be lehet tapasztani és így megakadályozható a nagyobb mennyiségű levegő beáramlása. Súlyos esetben a tüdő teljesen összeesik.

Fontos tény az hogy ez a sérülés főleg a nagyon sovány és magas emberek esetében okoz problémám, amely akár egy nehezebb súly megemelésétől is kialakulhat. Többnyire spontán módon alakul ki. Tünetei más betegségekkel összekeverhetőek , ezért nagyon fontos a pontos diagnózis. Idősebb embereknél szívproblémákat okozhat, mert rontja annak oxigénellátását .

A legyengült szervezet a légmell megszűnéséig komoly fertőzésnek van kitéve, így könnyen más szövődmények is kialakulhatnak, melyek csökkentik a beteg gyógyulásának esélyeit. Ha a fertőzés esélye jelentéktelen, akkor a beteg nagyjából 1 hónap leforgása alatt meggyógyul , ennek azonban legfontosabb része a teljes ágynyugalom. Gyógyulás után, fontos hogy ne kezdjen el a páciens azonnal nehéz munkát végezni lassan és folyamatos terhelés mellett és orvosi jóváhagyással. Repülőgépen a túlnyomás miatt adódhatnak problémák így az esetleges búvárkodást is kerülni kell.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Céltudatos cselekvéssel a rák ellen

A stresszes életmód fokozza a rákos megbetegedést. A stressz a szervezetünket savas közeggé alakítja, s …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük