Kezdőlap » Családi élet » Mi a hosszú kapcsolat titka?

Mi a hosszú kapcsolat titka?

Korrektebb lenne úgy feltenni a kérdést talán, hogy van-e titka a hosszú kapcsolatnak. Valószínű, hogy ezt embere és kapcsolata válogatja, a teljes igazságot sosem lehet egy-két alapvető állítással feltárni.
Sokat számít, hogy az adott kapcsolatban lévő két ember vágyik-e egyáltalán hosszú távú együttlétre. Nem feltétlenül egymással, hanem általában. Ha valaki nem tudja elképzelni magát egy minimum tíz-húsz éves monogám kapcsolatban, akkor kár erőltetni olyasmit, amire még nem készült fel.
Ha mind a ketten el tudjuk képzelni a jövőt egy ilyen hosszú kapcsolatban is, idővel házassággal, gyerekekkel, együttéléssel, megállapodással, az ezzel együtt járó vitákkal is, vagy olyan mindennapi problémákkal, mint hogy holnap ki fog bevásárolni, esetleg milyen színűre fessük a falat, az már egy jó alap ahhoz, hogy kapcsolatot legyen értelme életben tartani.
A hosszú távú együttlét természeténél fogva hullámzó, vannak benne mélypontok és kiemelkedően jó időszakok is, ezen nem lehet változtatni. Lángoló szerelmet az emberek általában csak a kapcsolat elején, az első néhány évben éreznek, majd ez szeretetteljes ragaszkodássá csendesedik. Nem véletlen szokták mondani, hogy a harmadik év vízválasztó a kapcsolatokban. Ebben az időszakban dől el, hogy a pár tényleg hosszú távon is együtt tud-e élni, ebben az időben sokan már összeköltöznek, ami nem csak esti randevúkat, hétvégi együttléteket jelent, hanem a hét minden napján, minden apró életkörülmény összeegyeztetését. Ehhez az kell, hogy maradéktalanul el tudjuk fogadni a társunkat, annak hibáival együtt. El kell fogadni, hogy tökéletes ember, tökéletes társ nincs, ha valaki tökéletesnek tűnik, valószínűleg elég hamar idegesítővé válik a hibátlansága, hiszen magunkról nagyon is jól tudjuk, hogy nem vagyunk azok, így pedig egyenlőtlenné válik a kapcsolat. Ehelyett inkább kössünk kompromisszumokat, és kölcsönösen fogadjuk el egymást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk látványos akváriumot viasz-zseléből?

A zselégyertyából nagyon szép, látványos akváriumot készíthetünk. Ehhez a legmegfelelőbb a színtelen zselé, mivel abban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük