Kezdőlap » Ünnepek » Mi a díszcsomagolás története?

Mi a díszcsomagolás története?

A csomagoló papír nagyon régre nyílik vissza, a 2. századi Kínáig. Ilyenkor még rizsszalmából és bambuszrostokból készítették. Még nagyon kezdetleges volt. Vajon mit csomagoltak bel? Az első dekorációs csomagolás a borítékhoz köthető. 1917-ben történt, karácsony előtt kifogytak a hagyományos ronda csomagolóanyagból, így kitalálták, hogy a borítékok bélésébe lehetne csomagolni. Így jött létre a dekorációs csomagolás. 1919-től már iparággá fejlődött, mivel az embereknek nagyon tetszett ez a megoldás. Ma már óriási kereslet van a csomagolópapírokba, minden alkalomra becsomagoljuk a meglepetéseket. Ha nem szeretnénk, hogy kitalálja a meglepett személy a formából az ajándékot, papírdobozt is be lehet vonni csomagolópapírral, de kapható kész dobozok is. Masnikkal lehet őket dísziteni, kis kártyákkal.
Ha nagyon ügyesek vagyunk, akkor akár hajtogathatunk is dobozokat, és abba rakhatjuk az ajándékot. Ha meg türelmesek, akkor sima csomagolópapírt kiszínezhetünk. Esetleg gyerekeket lefoglalhatjuk ezzel, és így még személyesebb lesz az ajándék, a gyerekek meg örülnek neki, hogy ők is beleadtak valami az ajándékba.
Ma már számtalan mintával, anyaggal kapható a csomagolópapír, a legtöbb karácsony előtt fogy el.
Vannak például kis tasakok is, ebbe főleg borokat, kis dolgokat szoktak tenni. Ezzel az egyetlen baj, ha bele lehet látni, így nincs akkor meglepetés, de legalább könnyen hordozható a kis füle miatt.
Ha be akarjuk csapni valakit, akkor sok-sok újságpapírba csomagoljuk az ajándékot, majd a legvégére csomagolópapírt. Így azt hiszi hatalmas dolgot fog kapni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük