Kezdőlap » Látnivalók » Mi Costa Rica legfontosabb temploma?

Mi Costa Rica legfontosabb temploma?

Cartago napjainkban csak egy virágzó vidéki város, egykor azonban Costa Rica fővárosa volt. A Reventazon folyó völgyében fekszik, északról az Irazu és Turrialba tűzhányók, délről a Cerro de la Muerte és a Mount Chirippo magaslatai ölelik körül. A város két történelmi jelentőségű templommal is büszkélkedhet – a Costa Rica területén épült első templom ma már romos, a másik impozánsabb épület tőle néhány saroknyira áll, és az Angyalok Úrnőjének temploma nevet viseli.

A templom látványát kívülről a bizánci építészet stílusjegyei uralják, és belső tere is rendkívül díszes. A pazar összhatást a két nagy, festett üvegablakon át belépő fény tovább gazdagítja; színpompában fürdeti az enteriőrt, a sokszínű csempepadlót, a míves faoszlopokat. Az 1926. évi földrengés során megrongálódott templomot 1929-ben újjáépítették, azóta is ezt az arculatát őrzi. Az épületet azonban nem architektúrája, hanem történelme teszi valóban érdekessé az utókor számára.

A legenda szerint 1635-ben egy asszony olyan kőre bukkant, amely a sötét bőrű Szűz Mária arcmását viselte magán. Hazavitte a követ, de annak lába kélt, és később valaki más is megtalálta ugyanazon a helyen, az ösvény mentén. Az eset ötször ismétlődött meg, mire a helyi lakosok megértették: a szűz arra kéri őket, hogy építsenek neki ott egy kegyhelyet.

 

E fejleményeknek köszönhetően épült meg 1639-ben az Angyalok Úrnőjének temploma, amelyet 1935-ben XI. Pius pápa bazilikává emelt. Mindmáig ez Costa Rica legfontosabb temploma, melyet évente több százezer zarándok keres fel, hogy megünnepeljék a szent jelenését.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük