Kezdőlap » Betegségek » Mi az a visszér?

Mi az a visszér?

Nem csak esztétikai probléma, hanem komoly betegség jele is lehet a visszér. A nőknél a terhesség alatt illetve a szülés után jelenhetnek meg, de a férfiak is szenvedhetnek ettől a betegségtől. A visszér, illetve érproblémák hajlama örökölhető, tehát ha a szülőknek, nagyszülőknek volt ilyen jellegű problémája, akkor fokozottan érdemes odafigyelni rá. Leggyakoribb az arcon megjelenő rosacea és a lábon található seprűvéna megjelenése.

A lábgörcs is a visszér tünete lehet, ezt kevesen tudják, pedig fontos intő jel.
Az arcon megjelenő értágulat azon kívül, hogy kellemetlen, azt jelenti, hogy ott nem tökéletes a vérellátás, az elhasznált vért a keringési rendszer nem tudja elszállítani. Ezt a rosaceát leggyorsabban villanófényt és rádiófrekvenciát kibocsátó kombinált géppel lehet eltüntetni. A műveletet a téli hónapokban ajánlott elvégeztetni, mert ez az eljárás a pigmentsejteket is károsíthatja.megoldás a lézeres, rádiófrekvenciás eljárás. Ezek az esztétikai problémák könnyen és fájdalommentesen eltüntethetőek.
Viszont vannak akiknél már súlyosabb visszérbetegségről kell beszélni.

Ezek általában műtéti úton kezelhetők, de létezik alternatív megoldás is, az endolézer. Ennek előnye, hogy a műtét utáni harmadik naptól már teljes életet élhet a páciens. Míg a hagyományos operáció után még hetekig munkaképtelen és táppénzre szorul. Hátránya viszont, hogy nem támogatja a TB, így saját magunknak kell finanszírozni.
Ha már megjelentek a visszérre utaló jelek, de még nem szükséges a műtéti beavatkozás, sokat segíthet a kompressziós harisnya, illetve a drogériákban kapható vérkeringést segítő krémek. Nagyon hatásos és talán a legolcsóbb megoldás, a hideg-meleg vizes váltott zuhany. Ez leginkább a megelőzésben segít, tehát ha valaki genetikailag hajlamos a visszérre, akkor mindenképpen ez javasolt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szemölcs

Sokan halhattunk vagy akár megtapasztalhattuk a testünk bármilyen részén a szemölcs jelenlétét . Ez a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük