Kezdőlap » Fitnesz » Mi is az a TRX?

Mi is az a TRX?

Hazánkban még elég újnak számít ez az edzésforma, de napról – napra egyre többen használják a TRX – et. Népszerűsége talán az egyszerűségében és hatékonyságában keresendő. Rugalmas szalagból készült heveder, végén kapaszkodó a kéznek és bújtatók a saroknak és a lábfejnek. A legsokoldalúbb edzésmódszer, fejleszti az erőt, állóképességet, hajlékonyságot, koordinációt. Széleskörűen lehet alkalmazni. Több mint 300 féle gyakorlat végezhető vele, így mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő gyakorlatot. Célzottan a törzsizomzatra hat, ebben rejlik a tréning alapvető sajátossága is. A saját súlyoddal dolgozol, nincs szükség súlyzóra, ezért nőknek, férfiaknak sőt idősebbeknek is egyaránt ajánlott edzés.
A bemelegítés azért a TRX edzésnél is fontos. Ötvözi a személyi edzés előnyeit. Sokkal hatékonyabb a cardio edzésnél, mert sokkal több kalóriát égetünk el kevesebb idő alatt. Felgyorsítja az anyagcserét. Az izmokat minden lehetséges módon megmozgatja. Számtalan szögben végzed az edzéseket. Esztétikailag is átformálja a testet, jobb izom-egyensúlyt eredményez. Ennek ellenére nem az izomépítés a lényeg, hanem a kiegyensúlyozott, stabil és terhelhető izomzat. Zsírégetésre nem alkalmas a TRX használata. Ugyan, jelentős izommunkát igényel, de ahhoz kevés, hogy megfelelő terhelés érje izmainkat.
Mivel ez az eszköz körülbelül 70 dkg – os heveder – rendszer, ezért bárhová magaddal tudod vinni és bárhol lehet használni. Hosszúsága állítható, mindenki megtalálja ebben az eszközben a neki megfelelő nehézségi fokozatot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hatékony edzés: akár 15 perc elegendő?

Napjainkban, rohanó életmódunk miatt az idő kiemelt fontosságú: legtöbbször nincs elég belőle, így minden másodpercet …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük