Kezdőlap » Internet » Mi az a Landing page?

Mi az a Landing page?

Egy honlap létrehozása nagyon sokszor nagyon sok időbe telik. Olykor olykor azonban főleg, hogy ha egy nagyobb volumenű dologról van szó, akkor a honlap tulajdonosok nem várnak addig, ameddig a komplett oldal kész nincs, hanem létrehoznak egy olyan oldalt, amely valamilyen szinten képes bemutatni, hogy miről is lesz szó azon az oldalon, hogy ha kész lesz. Ezt az oldalt hívják Landing Page-nek vagy magyarul érkező oldalnak.

Ez az az oldal, ahová az emberek legelőször érkeznek, hogy ha megnyitnak egy weblapot. Amíg kész nincs az adott oldal, akkor itt általában szokott szerepelni egy kép, amely utal a később oldal témájára, tehát ez a kép releváns az oldaltartalomra, és általában szokott lenni egy űrlap, ahová az emberek az email címüket tudják berni. Ezzel lényegében feliratkoznak egy hírlevélre, amit akkor fognak megkapni, amikor a komplett oldal teljes mértékben kész. Ilyenkor a webmaster, vagy éppen az oldal adminisztrátora küld egy levelet minden feliratkozottnak, hogy az oldal elindult, és lehet használni.
Ez azért jó, mert habár még nincs kész az oldal, de mégis, lényegében valamilyen képet kapunk arról, hogy mi is készül ott, így lesz fogalmunk arról, hogy mi lesz, el tudjuk dönteni, hogy akarjuk-e használni vagy sem.
Persze a sok látogató szerzése nem egy landing page-n fog múlni, hanem azon, hogy az adott oldalnak, milyen a marketingje, mert ha képes elérni egy magas szintű érdeklődési kört, és számot, akkor nagyon sokan lesznek kíváncsi, hogy mire is lesz jó az az oldal, így sokan fognak feliratkozni, és az oldal már az induláskor egy nagy számú felhasználói bázissal fog rendelkezni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük