Kezdőlap » Betegségek » Mi is az a körömgomba?

Mi is az a körömgomba?

Az emberek nagy százalékát életük során érinti a következő betegség: körömgomba. Nem túl szép betegség, sokan nem is foglalkoznak vele addig, amíg nem csúnya látványosan vagy nem kezd el a köröm deformálódni.

Az elsődleges tünetek között a köröm küllemében tapasztalható elváltozások szerepelnek, ezek a következőek lehetnek: sárga csíkok a körömágyon illetve a köröm alsó részén, ezek a betegség első szakaszában jelentkeznek, ilyen esetben a betegség még nem előrehaladott. A későbbiekben a köröm megvastagodhat, egyre nehezebben vágható válik, valamint szemcsés, fehér, bűzös anyag keletkezik a köröm alatt. Ha nincs kezelve a fertőzés, akkor a köröm felszíne megpuhul és morzsolódni kezd. Ez már egy igen súlyos fázis, a kezelés halaszthatatlan.

A legsúlyosabb esetben a nem megfelelő vagy elhagyott kezelés miatt a köröm elkezdhet fájni, majd le is eshet, tehát elveszíthetjük a körmünket.

Mint látszik, ez a betegség sem elhanyagolható, amilyen kicsinek és jelentéktelennek látszik annál jobban veszélyes tud lenni és igen kellemetlen. Egy pontról már nagyon nehéz visszafordítani a folyamatot és a fájdalmas köröm vagy annak hiánya a mindennapi életünkre is befolyással lehet, hiszen lehet emiatt nem tudjuk ellátni napi feladatainkat, nem tudunk munkába menni, a gyerekkel játszani.

A bőrgyógyászt felkeresve biztosan kapunk megfelelő kenőcsöt, de nyugodtan próbálkozhatunk a gyógyszertárakban kapható stiftekkel is. Ezek ára azonban igen borsos, így mielőtt nagyon megnyitnánk a pénztárcánkat, próbáljunk ki többféle otthoni praktikát, amelyekről az internetről is tájékozódhatunk. Ha ezek közül egy sem vált be, akkor se rohanjunk fejvesztve a méregdrága kenőcsökért, számtalan vény nélkül kapható, akár interneten, akár drogériában beszerezhető hatékony szert megvásárolhatunk. Ezek között is van hatékony és megbízható készítmény.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kórokozók vannak?

A kórokozóknak három nagy csoportja van a baktériumok, a vírusok és a gombák. A baktériumok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük