Kezdőlap » Hobbi » Mi is az a Kabbala?

Mi is az a Kabbala?

Egyre gyakrabban hallani, hogy a sztárvilágban a világsztárok Kabbala követőivé válnak. Piros szalagot kötnek a csuklójukra és hisznek benne, hogy távol tartja a gonosz erőket. De mi is valójában a Kabbala?
Kabbala a héber misztika évezredes bölcsessége, amelyet vallási hovatartozástól függetlenül bárki követhet. A középpontban szimbólumok állnak, melyekben Isten és a mindenség titkai rejlik, ez a tanítása. A titkot a számmisztika segítségével lehet megfejteni, a kulcsokat a Szentírás tartalmazza, a betűi számoknak felelnek meg. A Kabbala szerint, ha megtanuljuk az olvasást a világ rendjében, Istenhez kerülünk közelebb. A Kabbala az emberiség történetének legősibb forrása. Központi szimbóluma az Élet Fája, amelynek segítségével minden jelenség leírható és magyarázható.
Az ősi időkben a Kabbala titkait mesterek adták tovább a kiválasztott tanítványoknak. Ezt a szájhagyomány útján terjedő tanítást felváltotta később az írás, így jelent meg A keletkezés könyve és A pompa könyve.
A Kabbala témakörbe tartozik az amulett-, a talizmán-, és a kámea készítés. Az amulett a testen viselve megvéd, sikeressé és boldoggá tesz. Rejtett kódokat, számokat, neveket tartalmaznak. Ezek közül a leghíresebb a Mágikus Négyzet, amelynek számait bármilyen sorrendben adjuk össze, az eredmény mindig ugyanannyi lesz.
A talizmánok szimbólumot ábrázolnak, a hét bolygóhoz kapcsolódó fém egyikébe vésve. A kámeák héber vagy arámi nyelven íródott, szerencsét hozó versikék.
Aki a Kabbala szerint él, minden nap meditál, vizuál, vagyis lelki szemei előtt a lehető legpontosabban elképzeli az elérendő célt. Minden nap elmond egy imát, viseli a piros karszalagot, megismerkedik a számmisztika titkaival és olyan gyakorlatokat végez, amely fejleszti a megérzését, vagyis a hatodik érzéket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük