Kezdőlap » Betegségek » Mi is az a hüvelygomba?

Mi is az a hüvelygomba?

Nők ezrei, százezrei, milliói találkoznak manapság ezzel a fogalommal, hogy hüvelygomba. Számos fajtája létezik ennek a betegségnek, azonban akármelyik típusától is szenvedünk meg kell értenünk, hogy ez egy betegség. A nők 1/3-a élete során találkozik ezzel a kórral, azonban mégsem sokan kezeltetik magukat megfelelően, félvállról veszik a tüneteket.

Hüvelygombánk van nagy valószínűséggel, ha: túlzott mennyiségű, bűzös hüvelyváladék keletkezik, ha viszketés, égő érzés és pirosság jelenik meg a nemi szerveken. Ezek a tünetek lehetnek komolyabbak és enyhébbek. Kevésbé súlyos esetben minimális viszketés és kevés hüvelyváladék keletkezik, viszont a helyzet súlyosabb, ha a hüvelyváladék már jelentős és a viszkető, égő tünetek már a mindennapi életünkben befolyásolnak.

Enyhébb esetekben kísérletezhetünk a patikákban kapható, kifejezetten hüvelygomba ellen kifejlesztett kenőcsökkel. Ezek száma már majdnem a végtelennel egyezik meg, ahány gyártó, annyi féle gyógyszer. Ezek többsége kombinált, tehát a kenőcs mellett kúpot is tartalmaz a csomag. Jó, ha ezt vásároljuk, hiszen ezt a makacs betegséget kombináltan ajánlott kezelni.

A másik megoldás, ha nőgyógyászhoz fordulunk. Súlyosabb panaszok esetén ne kísérletezzünk gyógyszertári, recept nélkül kapható kenőcsökkel és hasonló dolgokkal, mindenféleképpen keressük fel orvosunkat. Persze a legjobb, ha kis panaszok esetén is orvoshoz fordulunk, de sajnos ezt mint tudjuk, nem mindenki tudja megtenni vagy idő, vagy pénz hiányában. Ha van rá mód, nőgyógyász vizsgáljon meg minket, aki tenyészetet csinál és kiderül, hogy milyen típusú a gombafertőzés. Ez azért sem elhanyagolható, mert súlyos esetekben szájon át történő antibiotikumos kezelésre is szükség van.

A leglényegesebb, hogy mindenféleképpen forduljunk orvoshoz, ha egy kezelés után nem múlnak a tünetek, hiszen a hüvelygomba tovább terjedhet és súlyos fertőzést okozhat a belső nemi szerveken is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük