Kezdőlap » Internet » Mi az a gerilla marketing?

Mi az a gerilla marketing?

A mai világban egyre nehezebb sok új vevő találni, és megtartani a régieket. Egyre jobban nő a vállalatok közti harc. Nőnek azon ingyenes, vagy olcsóbb lehetőségek, marketing módszerek száma, amelyek korábban igen drágák voltak, és csak a tehetősebb vállalatok voltak képesek megfizetni, és így garantált volt, hogy ismertek, és nagyon profitálóak voltak. Mivel azonban egyre kevesebb pénzből lehet marketinget irányítani, elindítani, a cégeknek olyan lehetőségekhez kellett nyúlniuk, amelyek nagyban eltérnek a megszokottól, vagy az úgymond normálistól. Ahogy azonban mondani szokták, “szokatlan időkben, szokatlan megoldásokra van szükség”. Ez igaz, hiszen ha a jól bevált módszerek nem működnek, akkor olyanokhoz kell fordulni, amiket még senki sem próbált, vagy mindenki lehetetlennek tartott.
Az ilyen szokatlan megoldásokat hívják gerillamarketingnek. A jelentése onnan ered, hogy a marketing menedzserek ugyanolyan szokatlan, és furcsa harcot folytatnak a vásárlók megszerzéséért, mint a gerilla harcosok, akik az országunk függetlenségért harcolnak, vagy éppen azért, hogy átvegyék a hatalmat.
A Marketingben ez működik, hiszen pont azért jó, mert ilyet még senki sem látott, és senki sem alkalmazott. Egyre több erotikus tartalom jelenik meg, sokkal jobban merik használni erotikus képeket, videókat. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szexuális vágy felkeltésével szerezzenek meg vagy tartsanak meg vásárlókat. Ez azért jó, mert a szexualitás egy biológiai ösztön, és ezt mindenki csinálja, mindenkinek szüksége van rá, de nem sokan beszélnek róla, és éppen ezért furcsa, és sok ember figyelmét ragadja meg és emlékszik rá később, ha ilyen marketinget lát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük