Kezdőlap » Betegségek » Mi az ételallergia?

Mi az ételallergia?

Hazánkban az ételallergiákban szenvedők száma egyre nő, mind a gyermekek, mind a felnőttek körében. A betegség során van úgynevezett elviselési képtelenség bizonyos ételek felé, amelyek fogyasztása során kellemetlen tünetek jelentkezhetnek az étkező személynél.

Az ételallergia halálhoz is vezethet. Az ételallergiát nehéz felismerni.

Azoknál akiknél a családban megtalálható valamilyen allergiás megbetegedés, abban az esetben az egyén esélyesebb az ételallergia kialakulására.

Általában gyerekeknél, kisbabáknál jelentkezik a betegség. A gyerekek a legtöbb allergiájukat idővel kinövik, ilyen például a tej, tojás allergia is, ezek nagy részét a gyerekek hamar kinövik és felnőtt korukban nem szenvednek a betegségtől.

Milyen tünetei vannak a betegségnek?

Ételallergiások lehetünk sok mindenre, nem csak egy fajta ételre, alapanyagra, mindenki másra lehet allergiás.

De a tünetek szinte mindig ugyanazok. Legelőször a száj zsibbadása, illetve a bőr viszketése, de bekövetkezhet kiütés, ájulás, szédülés, hasi fájdalom, hányinger, hányás, hasmenés, a test különböző területeinek megduzzadása/megdagadása.

Hogyan lehet kezelni a betegséget?

Az orvosok különböző tesztekkel megállapítják, hogy a beteg mire is allergiás pontosan, majd amint ez kiderült, akkor azt az alapanyagot ki kell vonni teljesen az étrendünkből, ételeinkből és erre mindig nagyon oda kell figyelni, mivel kis fogyasztás esetén is a tünetek azonnal felléphetnek. Mely nagyon kellemetlen lehet és nem tesz jót a szervezetnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük