Kezdőlap » Hobbi » Mi az a DIY?

Mi az a DIY?

DIY, azaz Do It Yourself, magyarul úgy fordíthatnánk: készítsd el te magad. Ez afféle modern kreatív hobbi mozgalom lett, de az egyszerű, apróbb befektetéseket igénylő otthoni hobbik szintjét már túllépte. Abból az elképzelésből indul ki, hogy szinte bármit megvalósíthat az ember, nem szükséges szakmunkás megfizetése, ha megfelelően utánanézünk a szükséges technikáknak.
Persze ahhoz, hogy kifessük a lakást, nincs szükség rá, hogy a szobafestést minden apró csínját-bínját megismerjük, elegendőek csak az ide passzoló információk megkeresése, készségek elsajátítása. A legtöbb esetben rendkívül egyszerű megoldásokat dolgoznak ki az ötletgazdák olyan esetekre, mikor a bonyolult vagy nem hétköznapi szakmunkát vagy célszerszámokat valamilyen egyszerű módon kéne helyettesíteni.
Például: egy kerti tó váza elkészülhet egy nagyméretű autóabroncsból is, nincsen szükség a drága tómeder formára, sőt még környezetbarátok is voltunk, hisz újrahasznosítottunk egy eszközt. A szobafestésnél maradva pedig: a fal sordíszítéséhez használatos dombormintás hengerek eléggé drágák, főleg, ha az egyik minta nem tetszik, és inkább cserélnénk. Ehelyett készíthetünk egy kissé megkopott teddy-hengerre saját készítésű mintát: ragasszunk rá a megfelelő motívumot kialakító módon vékony kötéldarabokat. Ha a hengerre nem csöpögős módon felvisszük a festéket, majd végigtoljuk a falon, látni lehet, hogy elég szimmetrikus-e a minta. Ha igazítani kell rajta, azt még így is megtehetjük.
Rengeteg DIY technikát ismerhetünk meg, ha rákeresünk a böngészőnkben. Ha úgy látjuk, hogy valamilyen felújítási munkát kell megcsinálnunk, előtte érdemes rákeresni a DIY módszerekre, mivel így nagyon sokat spórolhatunk és még jól is szórakozunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük