Kezdőlap » Betegségek » Mi az az akné?

Mi az az akné?

A kamaszkor velejárója a pattanások kialakulása. Vannak, akik ezt megússzák, de sokan szenvednek tőle. Ilyenkor vigasztaló lehet, hogy a serdülőkor elmulásával eltűnnek ezek a pöttyök is a bőrről. Egyes embereknél viszont még a harmincas években is jelen vannak a kellemetlen tünetek. Ezeket már aknénak nevezzük.
Sok készítmény található erre a problémára, többségük már vény nélkül megóvásárólható a drogériákban. Vásárláskor keressük a benzoilperoxid tartalmú krémeket, tonikokat és zseléket. Elpusztítja a baktériumokat, lehámlasztja az elhalt bőrsejteket és megnyitja az eltömődött pórusokat.
Sokszor hallani az AHA tartalmú krémekről, ezek az alfa-hidroxi-savak, amelyek szintén alkalmasak a probléma kezelésére.
Amikor érezzük, hogy egy pattanás van kialakulóban, vegyünk elő egy jégkockát, csomagoljuk folpackba és helyezzük az érintett területre. Ezt óránként, de legalább naponta kétszer ismételjük, alkalmanként legalább 5 percig. A teafaolaj ebben az esetben is nagy segítség lehet, ezzel megakadályozzuk a fertőzést.
A nők sokszor szenvednek aknétól a menstruáció előtt. Ez a hormonváltozás miatt van. Ilyenkor igyunk 1-2 pohár barátcserje teát. Ez egy lassú folyamat, hatása 2-3 hónap múlva érezhető, de a gyorsabb eredmény érdekében ne igyunk több teát.
Ha semmi más nincs otthon, mint ecet vagy citromlé az is segíthet. Nyomjunk valamelyik folyadékba vattapamacsot és helyezzük a pattanásra.
A pattanások kezelését bízzuk kozmetikusra, de ha mindenáron nekiállunk otthon, ne felejtsük el az eszközök fertőtlenítését és a bőr tisztítását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük