Kezdőlap » Lakberendezés » Mi is az álomfogó?

Mi is az álomfogó?

Az álomfogó egy mágikus tárgy, már elég közismerté vált a védelmező tulajdonsága miatt. Még nagyon rég egy észak-amerikai indián törzs készítette el, azzal a céllal, hogy elűzi a rossz álmokat és csak a jókat tartja meg. Tehát segít a nyugalmasabb álmokat látni és békésen aludni, hogy kipihenten ébredhessünk másnap.

A manapság kevésbé ismert eredeti neve, az, hogy álomcsapda még az ojibwa törzs nevezte el így. Ez egy kör alakú faszerkezet, amit még az indiánok saját kezűleg faragtak ki, persze ez már nem így van. A kör belsejét valamilyen cérna segítségével háló borítja, aminek a közepe szentelt kövekkel van kidíszítve (ez a háló fogja meg a rossz álmokat), alul pedig szintén szentelt tollak lógnak.

A mítosz szerint, egy indián álmába jött az ihlet egy pók által, elmondta neki, hogy hogyan készítse el és mire alkalmas. Úgy képzelték, hogy a jó álmok lekúsznak a tollak segítségével az elménkbe a rossz álmok pedig a hálóba ragadnak. Akárhogy is van még dísznek is megfelelő, igen mutatós kis hálószoba dísz lehet. Vannak elég szépen megmunkált fajtái, amik közül az egészen kicsitől az egészen nagyokig is választható, attól függ, hogy nekünk melyik nyeri el a tetszésünket. Illetve vannak még különböző színű tollakkal is ellátottak, kék, barna, zöld, ehhez is igazíthatjuk az ízlésünket, hogy milyen is illene, a szobánk színéhez mondjuk. Nyugodtan beszerezhetünk egyet, hiszen ártani nem árt, maximum tényleg segít nyugodtan aludni. Ha elég ügyesek vagyunk, még saját magunk is készíthetünk, mert nem kell más hozzá, mint egy fakarika, cérna vagy valami madzag, tollak, és pár kis kő. Szép álmokat!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen narancsdíszeket készítsünk az ünnepre?

A karácson egyik fő kelléke a narancs, mint dísz, dekoráció és illat. Kötelező kelléke minden …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük