Kezdőlap » Internet » Mi az a weheartit?

Mi az a weheartit?

Egyre több és több, a tumblr.-hez hasonló inspirációs, képes oldal tűnik fel. Köztük már „régi motoros” a weheartit, vagy más írásmóddal: we<3it. De milyen is ez az oldal és miben is különbözik a tumblr.-től? Különbözik egyáltalán vagy csak egy másolata?

Nos, habár a weheartit egy évvel a tumblr. után, azaz 2008-ban indult, a koncepció egyáltalán nem ugyanaz. A weheartit egy kifejezetten csajos oldal, ami mára már hatalmas népszerűségnek örvend, hála az ott található képeknek, melyek felölelnek minden témát, legyen az divat, szépségápolás, lakberendezés, stílus, háztartás vagy éppen barkácsolás.
A stílusa sem olyan minimalista, mint a már előbb említett oldalé, sőt már a megjelenésből is következtethetünk, hogy most bizony a „lányok területére tévedtünk”, ugyanis az egész oldal rózsaszín színben pompázik.
A kezelése azonban nagyon egyszerű és az oldal külseje is nagyon esztétikus: az oldal kezelését még könnyebbé teszi, hogy a „szívelt” képeinket galériákba rendezhetjük, tematikusan, valamint már egy, a Chrome-böngészőbe beépített „Szívelés” gomb is van, amely segítségével bármilyen oldalról importálhatunk képeket bármelyik galériánkba, ráadásul a kis gombocska nagyon szépen illeszkedik a Chrome kezelőfelületébe, nem zavar senkit.

Az oldal legutolsó frissítésekor azonban az adatlapoknak is adtak egy frissítő köntöst: akár csak a facebookon, itt is tölthetünk fel borítóképet, és az hasonló elrendezést kapott, akár a facebook-adatlapok, annyi különbséggel, hogy a profilképek kerek keretet kaptak, valamint a borítóképek keskenyebbek- ez egyeseknek talán kicsit zavaró lehet.
Egyszóval a weheartit a művészek, az inspirációt gyűjtők és az ötletvadászok igazi fellegvára, hasonlóan szerethető tulajdonságokkal, mint a tumblr.
És nem utolsósorban: mobilalkalmazás formájában is létezik, úgyhogy telefonról is inspirálódhatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Korlátozás szerte a világban

A Föld lakosságának nagy része talán egyet ért abban, hogy az internet korlátozása igenis fontos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük