Kezdőlap » Betegségek » Mi az a vízmérgezés?

Mi az a vízmérgezés?

A víz a hétköznapjaink részévé vált, a lét feltétel a fogyasztása. A víznek több fajtája ismert, mint például a csap, ásvány forrás víz és stb.

Vízmérgezéssel akkor találkozhatunk a szervezetben, ha valaki olyan sok vizet iszik, hogy a szervezetében lévő tápanyagok olyan nagy mértékben felhígulnak, hogy már nem tudják ellátni az alapvető feladatukat a testben.

A test nátriumháztartása felborul a nagy mértékű víz ivása miatt. Ez gyakran előfordul a sportolás utána a nagy folyadék pótlás miatt. A vízmérgezéskor a nátriumszint leesik.

Mik a tünetei a vízmérgezésnek?

Szédülés, hányás, fejfájás, zavarodottság, kimerültség, letargia, érzékenység, étvágytalanság, izomgyengeség, kóma, eszméletvesztés.

Esélyesebbek a betegségre:

időskor, a betegség gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál, alacsony nátriumtartalmú diéta, intenzív testedzés, azoknál a klíma, akik nem szoktak hozzá a nagyon meleg időjáráshoz, így folyamatosan izzadnak, mellyel nátriumot veszítenek, azok a betegségek, amelyek befolyásolják a vízháztartását a szervezetnek.

Hogyan kell kezelni a betegséget?

Ha betegség vagy gyógyszer okozta vízmérgezése van, az orvos a folyadékbevitel csökkentését fogja javasolni, mivel így a vér nátriumszintje emelkedni fog, amire ebben az esetben szükség van.

Hogyan előzheti meg a vízmérgezés kialakulását?

Edzés közben sportitalt igyon inkább, mint vizet!

Edzés közben csak annyi vizet szabad inni, amennyit elveszít az izzadással.

Tilos óránként nyolc deciliter folyadéknál többet inni edzés közben!

A víz létfontosságú a szervezet egészségesen tartásához, ezért figyelj arra, hogy meglegyen a szükséges napi folyadékbevitel, de túlzásba ne vidd!!!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gerincoszlop gyógykezelése

Napjainkban kiropraktika néven ismertebb eljárás. Az első alkalommal 1985-ben, Palmer által az USA-ban bevezetett módszer, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük