Kezdőlap » Hobbi » Mi az a számmisztika?

Mi az a számmisztika?

Egy ősi mondás szerint minden a számokban rejtőzik. Elődeink már évezredek óta kutatják a számok titkait. Hosszú vizsgálódásaik során – melyek részben köthetők az aritmetikához, a csillagászathoz, a geometriához és a zenéhez – megalkották a mai numerológia, más néven számmisztika alapjait. Két számokkal kapcsolatos filozófiai iskola alakult ki: a pitagóreus és a káldeus. A zsidó-keresztény számmisztika elsősorban az ókorban élt Püthagorasz tanításán alapszik, aki nagy valószínűséggel az ős-perzsa, káldeus tudást vitte tovább. Ez a legösszetettebb és legbonyolultabb filozófiai rendszer: titkukat annyira őrizték, hogy semmit nem lehetett írásban rögzíteni, a tudás beszéd útján lett továbbadva, titoktartási ceremóniákkal kötelezték tanítványaikat a hallottak tovább nem adására. A számmisztika feladata, hogy az egyén jellemrajzán keresztül tudatosítsa, illetve felszínre hozza az illető egyéniségében rejlő értékeket.

A mindennapi életben a születésszámot alkalmazhatjuk a legegyszerűbben és a legvilágosabban. A név alapján kiszámított számok már csak megerősítik vagy gyengítik az adott számra jellemző tulajdonságokat. Minden szám egy alapvető numerikus szám. Ezek a számok egyjegyű számok, ritka esetben különleges kétjegyű számok (11, 13, 22) vagy a mesterszámok (33, 44, 55, stb.) A mesterszámok dinamikus, öreg lélekre utalnak sok esetben, aki már számtalan korábbi életében volt ezoterikus iskolák tanulója, s azért tért most vissza, hogy átadja a gyógyítást, a pszichikus képességfejlesztést. Ezek az összetett számok rejtett hatásokat fejezhetnek ki, magasabb a szimbolizmusuk, mint az egyjegyű számoké. 1-től 9-ig a számok a dolgok fizikai, vagy anyagi oldalát jelölik, míg 10 fölött az élet okkultabb részét. Általában az összetett számok szimbolizmusát képek segítségével is megjelenítik, mint például a 10 jelképe a „Szerencsekerék”, míg a 13-é a „Csontváz” vagy a „Halál”.
A numerológusok többsége a Püthagorasz-féle táblázatot használja betűk számokká való átírásánál. Külön figyelmet szentelnek a magánhangzók és a mássalhangzók számértékének összegének: a magánhangzók a rejtett belső tulajdonságokat, a lélekszámot adják meg, míg a mássalhangzók a személyiségszámot, azt, hogy milyen képet igyekszünk magunkról mutatni a világnak. A személyiségszám a fizikai, érzelmi és szellemi testen keresztül kifejtett mindennapi tevékenységeinket ábrázolja, a lélekszám az időtlen bölcsesség belső tudatosságát, a lélek különleges rezgéseit. A lélek fejlődésének eszköze a személyiség. Az önmegvalósult személyiség száma, más néven az össznévszám a magánhangzók és a mássalhangzók összegéből kapjuk meg. Ez az érték megmutatja, hogy milyen képet igyekszünk magunkról mutatni a világnak, a fejlődést tekintve milyen eredményt akar az egyén elérni a világban. Ha a magánhangzók és a mássalhangzók által kapott számérték megegyezik, az illető teljes egészében vállalja önmagát és minden tulajdonságát a felszínre engedi. A betűszámok között gyakran visszatérő számok különös jelentőséggel bírnak az egyén személyiségében: az általuk jelképezett tulajdonságok fokozottan felelhetők az egyén személyiségében. A hiányszámok viszont egy elsajátítandó tulajdonságra utalnak.
Nem csak a születésszámot vagy névszámot alkalmazhatjuk numerológiai számítások során. Végigkövethetjük sorsunkat lakcímeink, autónk rendszámain vagy bármilyen igazolványszámon keresztül. Ha vizsgálataink során felfedezhetünk visszatérő számokat, melyek végigkísérik életünk különböző szakaszait és akár költözésnél, új autó vásárlásánál ezt is figyelembe vehetjük. De akár szerencsenapunkat is megtalálhatjuk születésszámunk és annak periódusába tartozó számok sorában, főleg ha azt névszámunk is megerősíti. Ezek a napok kifejezetten alkalmasak az egyén saját terveinek megvalósítására: ha ezen a napon kezdünk fontos vállalkozásainkba, kezdeményezéseinket nagy valószínűséggel siker koronázza.
Ha figyelembe vesszük az idő törvényeit, több sikerre számíthatunk: fontos, hogy a rendelkezésünkre álló időt hasznosan töltsük ki, nem az időtartam, hanem az eltöltött idő minősége számít. A számmisztikában ezt az idő minőség mérő módszert alkalmazza, amit időciklusokra bont. Hat időciklust különböztet meg: életszakaszokat, személyes évet, hónapot, hetet, napot, illetve órát. Mindegyiknek külön jelentősége van az egyén életében. A kilenc éves ciklusokban ismétlődő személyes év megmutatja, milyen lehetőségekre és az életkörülményekre számíthatunk az adott évben. Különösen fontosak azok az évek, amelyek megegyeznek az életszámmal, a személyiségszámmal vagy lélekszámmal. A személyes hónap a személyes év hatását gyengíti, vagy erősíti, míg a személyes hétnek a döntések meghozatalánál van jelentős szerepe. A személyes nap száma megmutatja, hogy az adott napot mire tudjuk a leghatékonyabban felhasználni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük