Kezdőlap » Internet » Mi az a 404-es oldal?

Mi az a 404-es oldal?

Hiába van egy tökéletesen felépített honlapunk, amivel órákat napokat, vagy akár heteket töltöttünk el, hogy minél tökéletesebb legyen, és minden információt egyszerűen meg lehessen találni rajta, sajnos előfordulnak hibák, és van úgy, hogy a látogatók olyan lapokba ütköznek, amelyek nem találhatóak meg az adott honlapon, és ilyenkor jön képbe a 404-es oldal. Ez az úgynevezett “az oldal nem található” hiba oldal. Több féle ilyen hibaüzenet létezik az interneten, de talán ez az egyik leghíresebb, amibe már nagy valószínűséggel mindenki belefutott legalább egyszer.

Ez az oldal akkor jön elő, amikor olyan tartalmat akar behozni a böngésző egy honlapon, ami ott nem található meg. Nem konkrétan keresésnél, mert annak saját üzenete van, hogy ha a keresés alkalmával nem találták meg a keresett tartalmat.
Ez az oldal akkor jön elő, ha mondjuk egyszer volt egy oldaltartalom, amit azóta már töröltek, de a link még mindig él, és nincs átirányítva egy másik linkre, amin található tartalom. Ha például a www.valami.hu/kepek mappa korábban létezett, de már megszűnt, és nincs törölve, akkor vagy keresőből, vagy sütiből lehet átkattintani, és az oldal be fog jönni annak minden arculati elemével, tartalmával, sőt még fejlés is lesz, de az oldalon csak egy hibaüzenet lesz található, ami azt fogja mondani, hogy a keresett tartalom nem található.
Ilyenkor lehet írni az oldalnak, hogy olyan linkre bukkantunk, ami mögött nincs tartalom, és irányítsák át. Azért kell átirányítani, mert a Google már indexelte és nem is fogja törölni, ha csak mi nem kérjük meg rá, de ez sem történik meg azonnal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük