Kezdőlap » Házfelújítás » Mi alapján válasszuk ki a falak színét?

Mi alapján válasszuk ki a falak színét?

Új lakás vásárlásakor, házépítéskor, felújításkor az egyik legfontosabb dolog, amit nagyon meg kell fontolni, mert minimum évekig kell együtt élnünk vele, az az egyes helyiségek színe.
Az még esetleg megeshet, hogy a fal egy részét kifestjük, és akkor jövünk rá, hogy na, ekkora felületen ez a szín már igazán nem oké, és mivel a bútorok még úgyis el vannak tolva, le vannak takarva, egye fene, beruházunk egy másik színű festékbe. Ha viszont már mindent a helyére toltunk, és kiderül, hogy nem passzolnak a színek, akkor hajlamosabbak vagyunk a kanapét lecserélni, de legalább új takarót venni rá, mint újra nekiállni egy egy hetes munkának.
A szín kiválasztásánál vegyük figyelembe a már meglévő bútorok és eszközök, illetve a padló vagy szőnyeg színét és árnyalatát. Ha a padló és a bútorok sötétek, akkor a fal inkább világosabb legyen és fordítva. A másik fontos szempont a helyiség fekvése és mérete. Ha tágítani akarjuk a teret, vagy ha északi, kevésbé napos oldalon van a szoba, akkor inkább világosabb árnyalatú festéket és élénkebb színeket, például sárgát, halványkéket válasszunk. Napos fekvés és tágas szoba inkább elviseli a sötétebb árnyalatokat, mint a kakaóbarnát vagy bordót.
Vegyük figyelembe az egyéniségünket is, a kedvenc színeinket, és a stílust, amit létre akarunk hozni. Elegáns hatást hozhatunk létre a sötét színekkel, különösen, ha a plafon alatt kevéssel egy világos díszcsíkot is húzunk. A modern stílushoz és fém illetve üveg bútorokhoz jól illenek a fekete-fehér és szürke árnyalatok, amihez néhol keverhetünk fémes csillogású zöldet, pirosat, stb, hogy ne legyen egyhangú. A vidám, bohókás szobák színei a zöld, narancs, rózsaszín, kék és sárga élénk, vidám árnyalatai, ezeket akár keverhetjük is, például úgy, hogy az egyik falat más színűre festjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ellenőrizzük a kiadásokat?

A felújítás költségei ritkán állnak meg hat számjegynél, ahhoz már igazán nagyon ügyes spórolónak kell …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük