Kezdőlap » Egészséges életmód » Mi a Reflexológia!

Mi a Reflexológia!

A Reflexológia, több mint 2 ezer éves Kínai gyógymód! Azért nevezték el reflexológiának, mert a talpon, a szervek reflex pontjai találhatók meg. Gyógyításra, és megelőzésre egyaránt hatékonyan használható.
Érdekessége, hogy a talpon a szerv reflexpontja már akkor eltérést mutat, amikor még a páciens nem érzi gond lenne vele. Ezért érdemes egy évben többször ellenőriztetni magunkat Reflexológussal. A Reflexológia a következő esetekben hasznos!

Anyagcserezavar, méregtelenítés, idegi problémák, ízületi fájdalmak, vérkeringés fokozó, vérnyomást beállít, hiperaktív gyerekeknek is nagyon hatásos, idegrendszeri problémák, fájdalom csillapítás, emésztési zavarok, imunrendszer erősítés!
Nem szabad alkalmazni: ha lázas, és akut betegségben szenved, és visszér esetén.

Csak szakemberrel csináltassuk. Javasolt kezelés előtt pár óráig nem enni, mert hatásosabb a kezelés, ha épp nincs terhelve emésztéssel a szervezetünk!
Általában a kezelési idő, mind két láb esetében 15-15 perc! De ettől el lehet térni. Kezelési időtartam, az mindig a betegségtől, és a betegtől függ! Minden ember másképp reagál a kezelésre, tehát előre nem lehet megmondani meddig tart. Függ az egészségi állapottól, és a befogadástól.

Gyógyulás után javasolt fenntartó kezelés, ami hetente 1 kezelés, később megelőző kezelés évente 3-4 szer.
Fontos, hogy kezelések után figyeljük magunkat, hisz megváltozik sok minden. Pl: vizelet, széklet, mert méregtelenítés indul be /ezért fogyókúrázóknak is javasolt a kezelés/ A másik fontos dolog, a kezelések közben sok folyadékot kell inni, hogy tudjon a méregtelenítés működni!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük