Kezdőlap » Családi élet » Mi a helyes, ha nem működik a házasság ?

Mi a helyes, ha nem működik a házasság ?

Vannak szülők, akik a válás gondolatával foglalkozva, orvos tanácsát kérik arra nézve, hogy mi jobb a gyermeknek, ha a szülők békében elválnak, vagy a törés ellenére mindenképpen együtt tartják a családot. Erre nézve nincs általános szabály.

Minden attól függ, hogy miért nem értik meg egymást a szülők és hogy van-e remény arra, hogy el simíthatják a nézeteltéréseket. Általános dolog, hogy ha egy házaspár nem él jól, mind ketten úgy érzik, hogy ebben a másik fél a hibás. A kívülállók gyakran tisztán látják, hogy nem is az a baj, hogy a házaspár egyik vagy másik tagja a rossz, hanem az, hogy egyikük sem látja be saját hibáját. Van eset, amikor az egyik házasfél tudat alatt azt igényli, hogy bálványozott babaként kényeztessék, ahelyett, hogy egyenrangú partner lenne a házasságban.

Máskor pedig a zsarnokoskodó házasfélnek fogalma sincs róla, mennyire önkényesen bánik házastársával. Hűtlenség esetében igen gyakran nem arról van szó, hogy a hűtlenkedő fél beleszeretett egy harmadikba, hanem inkább valami rejtett félelemtől hajtva menekül a házasságból, vagy tudat alatt a házastársát akarja féltékennyé tenni. Ha a férj, vagy feleség, vagy mindkettő hajlandó komoly erőfeszítést tenni a házasság megmentése érdekében, egy jó pszichiáter, házassági tanácsadó, vagy okos, türelmes orvos vagy jó barát segíthet a baj gyökerének megtalálásában.

Az, hogy mennyire hat ki a válás a gyermek biztonságérzetére, ez jó részt attól függ, hogyan irányítják a szülők a dolgokat. A gyermekeknek minél hamarabb meg kell mondani, hogy a szülők elválnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük