Kezdőlap » Házépítés » Mi a feladata az építész tervezőnek a családi ház építésekor?

Mi a feladata az építész tervezőnek a családi ház építésekor?

Sokan nem értik, hogy amikor családi házat szeretnének építeni, miért van szükségük építész tervezőre, és azt sem, hogy egyáltalán mit jelent az ő feladata, miben nyilvánul meg? Mikor is érdemes építészt keresnünk? Nézzük meg azokat a szempontokat, hogy miben tud nekünk segíteni egy építész mérnök, hiszen az ő tudása nem merül ki csupán egy családi ház megtervezésében.
Egy építész tervező elsődleges feladata valóban a leginkább ismert, és a kézenfekvő feladat az, hogy tervezzen, azonban nem csak ez az egyetlen dolog, amiben a segítségét kérhetjük. Az építész segítségét ugyanis már akkor igénybe vehetjük, még mielőtt a családi házat megépítetnénk, vagyis megterveztetnénk vele. Egy építész tervező például nagyon sokat tud segíteni már a telek kiválasztásánál is, így már ekkor kérhetjük a segítségét is akár. Később, természetesen a szerepe elengedhetetlen lesz az építészeti munkálatoknál, és legfőképp a családi ház tényleges megtervezésénél is, és az úgynevezett tervezési koncepció összeállításánál is. Azonban hisszük vagy sem, még az építész tervezőnek ezen kívül is adhatunk feladatot. Például hogyha nem szeretnénk új családi házat építeni, hanem csupán a régi családi házunkat szeretnénk átterveztetni, esetleg a családi házat szeretnénk bővíteni, beépíteni a tetőterét, vagy bármilyen egyéb átalakítást szeretnénk rajta végrehajtani, már az is az építész tervező feladata. Amennyiben éppen csak tanácsra lenne szükségünk , vagy valaki szakértő véleményére, esetleg segítségre bármilyen nemű építéssel, vagy tervezéssel kapcsolatosan, akkor is mindenképp érdemes felkeresni egy szakértő segítségét, hiszen ő segíthet a probléma megoldásában is. Ezen kívül, hogyha visszatérünk a családi ház építéséhez, a tervezés során is számos hasznos tanáccsal láthat el bennünket az építész tervező, aki abban is segít, hogy az elképzeléseinket kibontakoztassuk, és megvalósítsuk, és akár arról is kikérhetjük a véleményét, hogy milyen építőanyagot használjunk fel.

Az építész tervezőt akár azzal is megbízhatjuk, hogy készítsen számunkra látványterveket. Ennek megfelelően, ez a szolgáltatás nagyon hasznos lehet a családi ház építésekor, hiszen még mielőtt bármiféle konkrétum lenne a kezünkben, az elképzeléseink elmondásával az építész tervező olyan látványterveket adhat a kezünkbe a jövendőbeli megépülő családi házunkkal kapcsolatosan, amelyek sokat segíthetnek, és ez alapján akár könnyebben dönthetünk is, hogy valójában mit is szeretnénk. A családi házunkat így már akkor is megcsodálhatjuk, még mielőtt elkészülne, vagy akár előre módosíthatunk is rajta, hogyha egyes részek nem tetszenek rajta.

Emellett, az egész családi ház építésének a folyamatát az építész vezényli le, egyeztet mindenkivel, és gondoskodik arról, hogy az álmaink úgy valósulhassanak meg, hogy az közben minden elvárásnak megfeleljen. Amint megvannak az építési engedélyek, az építész tervet és kivitelezési tervet is készít, és közben tervezheti a további részleteket is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük