Kezdőlap » Baba-mama » Mesterséges Megtermékenytés Biztonságosabban

Mesterséges Megtermékenytés Biztonságosabban

Már az ultrahang is csodálatos látványt nyújt a szülőnek, életre szóló élmény, amikor először megpillanthatja gyermekét, az anyaméhen belül. Különösen mióta nem csak 3D-s hanem 4D-s ultrahangot is készítenek.

Egy manchesteri klinikán nemrégiben azonban üzen beállították az EmbryoScope-ot, egy új műszert, amely a jövőben még biztonságosabbá teheti a mesterséges megtermékenyítést.
A számítógép vezérelte készülék tulajdonképpen egy zárt láncú kamerával felszerelt inkubátor. Belseje – amely különféle környezeti paramétereket illeti – az anyaméh utánzata. Pontosan szabályozható benne a szén-dioxid és az oxigén koncentrációja is.
A készülékben hat páciens hetvenkét embriójának fejlődését lehet figyelemmel követni egyszerre.
A készülék 20 percenként rögzít egy képet, ami által tulajdonképpen folyamatosan után lehet követni az embrió minden fejlődési fázisát. Mindez biztosítja, hogy a legéletképesebb embriót a legoptimálisabb időpontban helyezhessék be az anyaméhbe.

Az első tapasztalatok: immár több tucat eset feldolgozása nyomán kiderült, hogy az új pótmamás, illetve “pótinkubátoros” módszerrel az eddigiekhez képest 44 százalékkal biztonságosabb lett az esély arra, hogy egy beültetésből sikeres terhesség, majd később egy életerős és egészséges kisbaba születhessen meg.
A klinikán eddig 74 olyan terhességet gondoztak, ahol az EmbryoScope időlegesen helyettesítette az anyaméhet.

Olyanok is voltak az anyaságra várók között, akiknek korábban több kudarcban volt részük; akiknek a szakemberek szerint szinte kizárt, hogy gyermekük szülessen, még mesterséges megtermékenyítés útján sem lehetséges. Az egyik ilyen hölgy tavaly adott életet kislányának.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Heten mint a gonoszok – a baba hetedik hónapja

A hetedik hónap nem olyan eseménydús, mint az előzőek. Sok újat most nem fog mutatni, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük