Kezdőlap » Hotel » Messina városa

Messina városa

Messina egy olasz város, mely Szicília szigetén található, és ott a harmadik legnagyobb település. Messina az ugyanolyan nevű provincia székhelye, és lakossága körülbelül 250 ezer főre tehető, viszont ha a külvárosaival együtt nézzük, akkor legalább fél millióan élnek ezen a környéken. A település a szicíliai sziget északkeleti csücskénél fekszik, a Messina-szorosnál.

A város történelme nagyon régen kezdődött, hiszen már időszámításunk előtt a 8. században éltek itt emberek, és ekkor alapították meg a mai település alapjait is. A városnak később változatos történelme volt, és például az 1900-as évek elején majdnem teljesen elpusztult az egész település, köszönhetően a földrengésnek, és a cunaminak, ami akkoriban itt pusztított. Többek között ennek köszönhető az is, hogy a jelentős történelmi emlékek eltűntek a város felszínéről, és így napjainkban sincs túl sok látnivaló itt.

Messina gazdaságának legfőbb eleme a helyi kikötő, ahol a kereskedelem tömérdeknyi része még ma is zajlik. Ezen kívül a helyiek előszeretettel termesztenek különböző egzotikus gyümölcsöket, mint citromot, narancsot, mandarint, valamint készítenek bort is. Messinában minden évben megrendezik a nemzetközi vásárt, ami fontos esemény a helyiek életében.

Mint már eddig is említettük, nem túl sok nevezetesség található a városban, ám ha mégis szeretnénk legalább két olyan dolgot kiemelni, amit érdemes megtekinteni annak aki itt jár, az a messinai dóm, és a Santissima Annunziata dei Catalani templom lenne.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük