Kezdőlap » Fogyókúra » Mennyit fogyhatunk a sétával?

Mennyit fogyhatunk a sétával?

Egy rövid séta jótékonyan hat az egész szervezetünkre, elsősorban a szív-, és érrendszeri megbetegedések rizikóját csökkenti. Sajnos a felesleges kilók leadásához nem járul hozzá: a mindennapos séta az egyetlen olyan fizikai aktivitás, ami kizárólagosan alkalmazva nem segít a fogyásban.

A séta során nem égetünk elegendő kalóriát ahhoz, hogy a testzsírszázalék csökkenjen, hacsak nem kombináljuk egyéb mozgásformákkal. Egy óra séta a testsúlytól függően 2-300 kalóriát éget, ami körülbelül 2-3 almának, vagy 1-2 szelet kenyérnek felel meg. 1 kilogramm leadásához 7000 kalória elégetése szükséges, tehát nagyjából 25-35 órányi séta. Kisebb eredményeket ugyan a gyaloglással is elérhetünk – főleg jelentős túlsúly esetén – azonban nagyobb mértékű fogyáshoz változtatnunk kell a módszereken A tempósabb, vagy az emelkedőn felfelé gyaloglás már hatásosabb: az elégetett kalóriák száma akár kétszerese, vagy háromszorosa is lehet a normál séta energiafelhasználásának.

A séta tehát kitűnő választás a szervezetünk fitten tartására, és a szívünk egészségének megőrzésére. Azonban, akinek a fogyás a célja, nem hagyatkozhat kizárólag erre a mozgásformára. A futás, biciklizés, úszás, illetve az erősítő edzés jóval hatékonyabb a súlycsökkentés szempontjából. Az aerob, vagy kardio jellegű, illetve az erősítő edzések kombinációja a fogyásról, és az alakformálásról is gondoskodik. A tartós fogyáshoz ezenkívül elengedhetetlen az egészséges, kiegyensúlyozott fogyókúrás étrend. A táplálkozás, és a rendszeres testmozgás együtt vezetnek a sikerhez, segítségükkel végleg megszabadulhatunk a felesleges kilóktól.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy napos diéta: szabaduljunk meg a plusz kilóktól könnyedén, lemondások nélkül

A hetekig tartó, lemondásokkal járó diéták sokak számára megterhelőek, ezért inkább meg sem próbálják leadni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük