Kezdőlap » Családi élet » Mennyire „nehéz az iskolatáska”?

Mennyire „nehéz az iskolatáska”?

Valóban nehéz, de már a kiválasztása is. Milyen szempontoknak kell megfelelnie egy gyermekünk számára elfogadható iskolatáskának? A gyerekek számára elsődleges szempont általában a táska külseje. Kisiskolások szívesen választják kedvenc mesefigurájukat, rajzfilmhősüket.

A kiskamaszoknál a trendi mintázat vagy az éppen aktuális popsztár fotója teszi vonzóvá az iskolatáskát. De szerencsére az iskolatáska kiválasztásában a szülőknek nagy jelentős szerep jut. Ők elsősorban gyermekük egészségét tartják szem előtt. Mint tudjuk az iskolatáska tényleg nehéz teherré válik a tankönyvek, füzetek súlya alatt.
Fontos, hogy ez a teher ne egy oldalon nyomja gyermekünk vállát, így mindenképpen a hátizsák viselése javasolt. Ennél a fajtánál is fontos, hogy merev háttámlájú legyen és jól kipárnázott, hogy a gyermek gerincét ne nyomja a kemény háttámla. Ezek a hátizsákok manapság már szinte minden esetben cipzárosak, sajnos már ritkán használnak fémcipzárt a gyártók, így a gyakori használat során a műanyag hamar tönkremegy. Kicserélése még mindig olcsóbb, mint új iskolatáskát vásárolni.
Praktikusabb, ha több rekeszes a választott táska, így könnyebben lehet rendet tartani benne, kevésbé gyűrődnek a könyvek, füzetek. Jó szolgálatot tehet, ha kisebb zsebei is vannak, így külön lehet tartani a tolltartót, tízórait, bérletet. Ha gyermekünk már egyedül közlekedik, fontos szemponttá válik, hogy mindig látható legyen az autósok számára. Mindig legyen iskolatáskáján fényvisszaverő jelzés. Ebben az esetben az is fontossá válik, hogyha esőben kell iskolába, illetve haza jönnie a gyermeknek, ne ázzon át a táskája, tehát vízhatlan anyagból készüljön.

Jó lenne tudatosítani gyermekeinkben, hogy nem kell minden évben új iskolatáskát vennünk, hiszen ha vigyáz rá, akkor néhány évig nyugodtan használhatja a már meglévőt. A gyártók manapság maximálisan figyelembe veszik gyermekeink választási szempontjait is, így a gerincet védő, kímélő hátizsákokat számukra megfelelő, nekik tetsző képpel, mintával látják el. Ha szerencsések vagyunk gyermekünk számára csak a felső tagozatba lépéskor kell új iskolatáskát választanunk. A több hasonló korú gyermek is van a családban esetleg örökölhetik egymástól.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük