Kezdőlap » Esküvő » Mennyibe kerül egy esküvő?

Mennyibe kerül egy esküvő?

Házasodni nem olcsó, szokás mondani, pedig de, az. Sőt, házasodni ingyen van: munkaidőben az önkormányzaton mindenféle kiegészítő nélkül is alá lehet írni a papírokat. Ami sokba kerül, az a buli, a felhajtás, az, hogy ünnepeljük magunkat és egymást. Sokszor ehhez adódik még a rokonok és ismerősök felé való megfelelési kényszer, hogy hiszen vőfély az kell, mert csak, mi az, hogy nem élő zenekar van, miért nincs vonulás, hát így nem fogja látni a sok koszorúslányt az egész utca, és így tovább.

Természetesen mindenki szép esküvőt, kellemes környezetet, jó szórakozást, finom ételeket, díszes tortákat szeretne ezen a napon, de hogy mennyire sokat és mennyire díszeset, azt már embere válogatja, és sokan vannak azok is, akik úgy érzik, csak rájuk lett kényszerítve a túl nagy felhajtás, és azok is, akik nem hajlandóak férjhez menni, ha nincs négy lovas hintó.
Pedig mindkét gondolatmenet helytelen. Ha már ez a nap van kikiáltva „életünk legszebb napjának”, akkor tényleg az a lényeg, hogy elsősorban nekünk, a fiatal párnak legyen minden jó.

Ne menjünk bele semmi olyasmibe, amit nem akarunk, fölösleges például meghívni azt a rokont, akit évtizedek óta nem láttunk, vagy a szomszédot, csak azért, mert szokás. És ne nyújtózkodjunk túl a lehetőségeinken. Ha nem futja rá a költségvetésből, akkor teljesen felesleges kibérelni százhúsz székszoknyát, csak hogy azon görcsöljünk éjfélkor, vajon eleget dob-e a kalapba a legjobb barátunk és a kedvenc nagynénénk.
Az esküvő a mi napunk, a mi igényeinknek kell megfelelnie, kerüljön annyiba, amennyit szánunk rá, és elsősorban, amennyit elbír a pénztárcánk. Ugyanúgy ki lehet hozni egy kellemes bulit néhány százezer forintból is erre a napra, mint több millióból, ha tudatos vásárlóként viselkedünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Honnan szerezzünk esküvői ötleteket?

Az esküvő köré mára szinte komplett szolgáltatói iparág szerveződött, habár a legtöbb szolgáltatónak ez csak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük