Kezdőlap » Baba-mama » Mennyi hely kell egy kisbabának?

Mennyi hely kell egy kisbabának?

A legkisebb babák sok hónapig egyszerűen ott maradnak, ahová tették őket, de ez nem jelenti, hogy nincs szükségük a mozgásra, mozgatásra, változatos környezetre.
A kezdeti időben sok szülő választja, hogy a kicsit a saját szobájukban helyezik el. A baba gondozásához legfontosabb bútorok egy nagy hálószobában is elférhetnek, de ha még nem akarunk vagy nem tudunk külön szobát berendezni a babának, például plusz helyiség hiányában, akkor egy tágas folyosón, vagy a hálószobából nyíló nappaliba is tehetjük a kiságyat és a pelenkázót.
Fontos szempont, hogy azonnal reagálni tudjunk, ha a kicsi sírni kezd, de nyilván a szülők is örülnek, ha a privát szférájukat is megőrizhetik, így a hálóval szomszédos folyosó használata nagyon praktikus lehet.
A két legfontosabb bútordarab, amire szükség van, a kiságy és egy szekrény, aminek a tetején lehet pelenkázni. A nappaliban jól jöhet egy kisebb járóka, akár olyan is, amit ideiglenesen össze lehet csukni, ha másra kellene a hely. Ha erre nincs lehetőség, akkor is fontos, hogy a baba része legyen a közös nappali életnek, sok és változatos ingerek érjék. Kevésbé optimális megoldás a plafonra vagy ajtónyílásba akasztott ugráló vagy a bébikomp, de kis helyen ez a leghatékonyabb.
Az etetésekhez célszerű speciális babaszéket használni, ezt azonban kis helyen állandóan el kell pakolni az útból. Ezt helyettesítheti az asztallapra erősíthető, lebegő műanyag ülés, de ezt csak akkor tanácsos használni, ha az asztal elég nagy és masszív ahhoz, hogy a baba oldalra kilógó súlya ne billentse ki az egyensúlyból. Elmés megoldás még a bármely támlás székre ráerősíthető textil kenguruféle. Ennek segítségével a baba felnőtt módjára ülhet a széken, és egész biztosan nem tud lebukni róla. Könnyen szállítható, akár étterembe, vendégségbe is magunkkal vihetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük