Kezdőlap » Hotel » Menaggio, egy lombard város

Menaggio, egy lombard város

Menaggio Olaszországban, Lombardiában található város, amely a Como-tó nyugati partjánál fekszik, a Senagra folyó torkolatánál. Ez a hely elsősorban a Como-tó miatt számít kedvelt turistaparadicsomnak, de a környéken számos olyan szomszédos település is található, ami miatt megéri ide utazni, hiszen itt nem lehet unatkozni. Hogyha kirándulni lenne kedvünk, számos település várja hogy felfedezzük, és ezt csak tetézi az olasz minőségi vendéglátás, amely természetesen minden helyen megtalálható.
Menaggioban szállásból sem lesz hiány, azonban érdemes előre keresgetnünk még indulás előtt az interneten, hogy olcsóbb, és elsősorban jobb szobához jussunk. Hogyha megtaláltuk a megfelelőt, akár le is foglaltathatjuk, hogy biztosra menjünk, azonban ha a véletlenre bízzuk a dolgot, akkor sem nyúlhatunk mellé, hiszen a városban számos apartman, hotel, panzió, és vendégház van. Az egyik legnépszerűbb szálloda, mely szinte az év minden szakában jó lehetőségeket kínál, a 4 csillagos Grand Hotel Menaggio, mely elsősorban kiváló minőségű konyhájáról híres. A 3 csillagos Hotel Sonenga egy kicsivel magasabb áron kínálja lakosztályait és apartmanjait, azonban az előzetes foglalással, valamint ha a szezon előtt, vagy után megyünk, akkor csökkenthetjük a költségeket.

Menaggio egy olyan olasz város, melynek egykoron városfala volt, ennek a maradványait ma is megtekinthetjük egy-két helyen, valamint ha ide utazunk, találkozhatunk néhány római kori maradvánnyal is. A helynek gazdag a történelme, ebbe betekintést nyerhetünk a helyi múzeumokban, és érdemes megnézni a városban található kastélyokat, parkokat, nyaralókat is. Ez a város alapvetően egy nyugodt, békés település, így tökéletes színhelye lehet egy családi, vagy romantikus nyaralásnak egyaránt, itt csónakázhatunk, strandolhatunk, vagy túrázhatunk is, a programoknak csak a képzelőerőnk szabhat határt. Gyakran rendeznek a környéken szervezett kerékpáros kirándulásokat is, melyek a környező kisebb települések megismerését is elősegítik amellett, hogy jó szórakozást biztosítanak.
Menaggio Budapesttől majdnem 1050 kilométerre helyezkedik el, azonban a jó útviszonyoknak köszönhetően akár autóval, vagy busszal is 10 óra alatt odaérhetünk. Ebből a szempontból ez a város mindenképp jó utazási célpontnak tűnik, és közel van Svájchoz is, így akár egy európai körutazás állomása is lehet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük