Kezdőlap » Fitnesz » Melyik sportágat válasszuk?

Melyik sportágat válasszuk?

Mi alapján döntsön, aki motiváltnak érzi magát a testmozgáshoz, de még nem tudja, melyik sportágat válassza? A széles választék is nehezíti az eligazodást a különböző mozgásformák rengetegében.

Könnyebbé teszi a választást, ha átgondoljuk, mi a célunk a sporttal. Az izomtömeg-növelést, illetve a definiált izomzat kialakítását segítheti az edzőtermi súlyzós edzés, a torna, vagy akár a boksz. A súlytartást, vagy a fogyást könnyebbé teszik az állóképességi sportok: a futás, vagy a biciklizés. Aki szívesen játszik csapatban, és főképp a versenyszellem miatt sportol, megfelelő választást jelenthet számára a futball, kosárlabda, vagy röplabda. Az aerobik, zumba, vagy spinning órák kiválóak azok számára, akik a csoportos edzést kedvelik, azonban a csapatjátékok versengő légköre távol áll tőlük. Aki nyugodtabb sportot választana, és kedveli a meditációt, illetve a lazító gyakorlatokat, válassza a jógát.

A környezeti feltételeket is figyelembe kell vennünk a választásnál, illetve néhány kérdést ajánlott feltennünk a sporttal kapcsolatban. Mennyi időt tudunk szánni a munka mellett az edzésre? Meg tudjuk tervezni előre, melyik napokon edzünk, vagy a napirendünk kevésbé kiszámítható?

Egy további fontos faktor az edzés költsége: érdemes átgondolni, mennyit tudunk a sportra szánni havonta. Az edzőtermi bérlet, vagy a csoportos órák jóval költségesebbek, mint például a futás, vagy az otthon végezhető torna, melyekhez csak az alapvető sportfelszerelést kell beszerezni. A sportág kiválasztásánál vegyük figyelembe azt is, hogy szórakoztatónak, élvezetesnek találjuk-e az adott mozgásformát: csak akkor sikerülhet a hosszú távú életmódváltás, ha örömünket leljük a testmozgásban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabadtéri sport télen is: a fülek védelme a hidegebb hónapokban

Az őszi, és téli hónapok hidegebb időjárásában a fülek védelme külön odafigyelést igényel. A füleink …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük