Kezdőlap » Látnivalók » Melyik Montreal egyik legrégebbi épülete?

Melyik Montreal egyik legrégebbi épülete?

A Chateau Ramezay épülete hűen tükrözi Montreal történelmét. Még abban az időben építették, amikor Québec francia fennhatóság alatt volt, és ez a francia kormányzó egyetlen, mindmáig fennmaradt rezidenciája a városban. Claude de Ramezay 1704-ben Montreal kormányzójaként érkezett ide. A következő évben szerződést kötött egy helyi építésszel és kőművessel, hogy építsék fel a házát. 1724-ben bekövetkezett halála után a ház az özvegyéé lett.

Miután a család eladósodott, 1745-ben anyagi nehézségek miatt kénytelenek voltak eladni az ingatlant, és az a francia Compagnie des Indes kereskedelmi társaság tulajdonába került, így telephelyként és szőrmeraktárként használták. 1755-ben mészvakolatot kapott és bővült az épület, pincéket is építettek hozzá. 1759-től, miután James Wolfe brit parancsnok meghódította Montrealt, az épületet a brit kormányzó városi rezidenciájaként használták. A város amerikai fennhatósága idején.

1775 és 1776 között ebben az épületben tett sikertelen kísérletet egy amerikai delegáció, hogy meggyőzze Québecet, csatlakozzon az Egyesült Államokhoz. Ezt követőn a házat ismét a brit kormányzók rezidenciájaként hasznosították egészen 1854-ig. később iskola, főiskola és bíróság is működött benne, majd 1895-ben múzeummá alakítva nyitották meg a nyilvánosság előtt. 1903-ban hozzáépített kis torony erősíti kastélyszerű karakterét. 1929-ben az ország egyik legelső műemlékévé nyilvánította a québeci kormány. A házban ma is láthatjuk az eredeti berendezés egy részét, bútorokat és festményeket. Tágas kert tartozik hozzá, falai között kosztümös színészek elevenítik meg a XVIII. századi Montreal életét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük