Kezdőlap » Karácsony » Melyik az a 7 hely, ahol egész évben karácsony van?

Melyik az a 7 hely, ahol egész évben karácsony van?

A világon számos olyan hely, város található, melynek a nevében szerepel a karácsony szó, vagy éppen valamilyen módon kapcsolódik az ünnephez. Legtöbbször ez csupán név szerinti kapcsolódás, és az ünnephez nincsen valódi köze. Ismerjük meg ezt a 7 helyet a világ különböző tájairól!
Az első Lappföld fővárosa, Rovaniemi, mely Finnországban található. Ezt a települést csak Télapófalvaként emlegetik, hiszen itt található a Mikulás otthona, a város központjától északra. Amerikában, South Bristol városától néhány kilométerre található a Karácsony-öböl, mely az ünnephez csak a neve miatt kötődik. Hazánkban is található olyan település, mely az ünnepeket idézi, ez pedig nem más, mint Nagykarácsony városa, ahol a hazai Mikulásház is megtalálható. A világ legnagyobb természeti övezete található a Csendes-óceánon, Ausztrália és Hawaii között, mely szintén csak a nevében kötődik a szeretet ünnepéhez, ez a Karácsony-szigetek.
Az utóbbihoz hasonlóan van egy másik Karácsony-sziget elnevezésű hely is, mely Ausztráliához tartozik. Egy újabb olyan település található Floridán, mely a szeretet ünnepének a nevét viseli, azonban magához az ünnepekhez semmi köze: ez a Karácsony nevű város, ahol a Fort Christmas Múzeum és Történelmi Park is megtalálható. Végül, de nem utolsósorban az amerikai Oregon államban van egy másik hely, melynek a neve kötődik az ünnephez, ez a Karácsony-völgy, mely a vele szomszédos Christmas Lake-ről kapta a nevét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük